Re: zpětné přiznání důchodu-od kdy uplat
Tzn., že už to mělo být za březen, že?
A vloni to bylo, prosím, jak? Měla jsem obdobný případ, kdy zaměstnanci byl zpětne přiznán důchod pro inv. 1.stupně a doplatek měl dle složenky 31.5.2017 a 9.6.2017 měl první výplatu důchodu. Nevím jestli jsem to v ročním zúčtování provedla správně, že jsem mu uplatnila odpočet za 7 měsíců (od června do prosince). Děkuji předem za vysvětlení.
Přinesl mi Rozhodnutí s datem 22.5.2017, že mu byl přiznán od 28.2.2017. Doplatili mu to zpětně (složenka z 31.5.) a první oficiální výplatu inv.důchodu měl 9.6.2017. Jsem teď zmatená, které datum vzít za směrodatné. Omlouvám se, ale fakt si nevím rady. Děkuji za trpělivost.
V prvotním dotazu jste nenapsala rok, tak jsem měla za to, že se bavíme o roce 2018. A teď píšete rok 2017. To musíte napsat hned, že se vám jedná o rok starou věc, vždyť loni byly jiné podmínky pro přiznání slevy na invaliditu než jsou letos. Takže celou dobu, co se tu vypisuji bylo zbytečných.
Ne ne, já hned dotaz doplňovala:
Citace:"Tzn., že už to mělo být za březen, že?
A vloni to bylo, prosím, jak? Měla jsem obdobný případ, kdy zaměstnanci byl zpětne přiznán důchod pro inv. 1.stupně a doplatek měl dle složenky 31.5.2017 a 9.6.2017 měl první výplatu důchodu. Nevím jestli jsem to v ročním zúčtování provedla správně, že jsem mu uplatnila odpočet za 7 měsíců (od června do prosince). Děkuji předem za vysvětlení."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.