Re: Podnět na OSSZ - důvodnost trvání DP
Požádat o provedení kontroly můžete kdykoliv.
Třeba pokud ho potkáváte pravidelně večer v restauračním zařízení, kde popíjí alkohol, máte i důvod.
Po 180 dnech nemoci byl už na "přezkumu", kde by mu fingovaná nemoc neprošla.
Jen tak na okraj ... jak si představujete ideální komunikaci se zaměstnavatelem? Má ten lístek na peníze přinést sám, dát si se zaměstnavatelem kafe a povykládat mu o svých zdravotních problémech?
Měla jsem v minulosti několik zaměstnanců s onkologickým onemocněním, kteří byli rádi, když jim rodinný příslušník zanesl do práce lístek na peníze, protože nebyli schopní (zdravotně) napsat ani e-mail, aby o sobě dali vědět.
Ale jsou zaměstnanci, kteří si nechtějí povídat o tom, že jim našli někde bulku a chodí na ozařování. A taky Vám do toho, ve vší úctě, nic není.
Třeba by tazateli stačila komunikace ve stylu: vidím to neschopnost ještě cca ..... měsíc, týden, .... na kontrolu jdu......
Mám klienta s jedním zaměstnancem, zaměstnanec je doma už od července 2017. Zaměstnavatel musí nějak řešit to, že jediný zaměstnanec nepracuje a shánět za něj zástup. Pak se hodí jakákoliv informace, na jak dlouho asi bude zástup potřeba.... (bez zaměstnance to nejde).
Děkuji za reakce. Maxx - přesně takto jsem to myslela. Stačilo by říct - kontrola tehdy, pokračuji... Alespoň něco.... Navíc jde opravdu o zaměstnance, který se prezentoval veřejně, že raději bude sedět doma....
V žádném případě mi nešlo o to, aby se svěřoval s konkrétní diagnózou. Ale přesně jak Maxx píše - základní info. Jeho nepřítomnost brzdí výrobu. Nevím, jestli někoho shánět na DPP nebo rovnou nového pracovníka.
Jsme malá výrobní firma a výpadek člověka je znát.....
Jinak mi opravdu do jeho zdravotního stavu nice není.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.