Re: Exekuce
Tak nevím, co jsem zaspala, ale nejsem si vědoma žádné změny, která by se týkala toho, že musím exekutorovi hlásit od kdy do kdy mi marodí zaměstnanec s exekucí.
O jaký § se exekutor opírá, čím to zdůvodnil? Samozřejmě nadále platí povinnost součinnosti s OSSZ, kdy údaj o exekuci je dokonce na Příloze k dávce nemocenského pojištění.
A pokud jde o Vaši "větu", tak bych ji považovala za dostačující - ale jen proto, že neznám § a zákon, který by formu požadované informace definoval přesněji.
Také se divím, protože paní srážím 2 exekuce a napsal mi jen jeden exekutor. Jen mi řekl, že je to teď takhle po novu, aby oni věděli, že se mají obrátit na sociálku.
A ještě bych se potřebovala zeptat, bohužel zatím nemám přístup k datovce, stačí tedy, když to pošlu doporučeně?
Děkuji
Já bych před odpovědí exekutorovi na vašem místě zabojoval a požadoval §, ze kterého vyplývá vaše povinnost toto hlásit. V § 293/2 OSŘ je jasně uvedeno, že § 295 se nepoužije. Ničeho novějšího jsem si nevšiml. ;-)
https://business.center.cz/business/pravo/zakony/osr/cast6h2.aspx
No přesně tak - ať mi dá exekutor písemně do datovky odůvodnění proč to chce. Kdykoli ze sebe ráda udělám před exekutorem blbce a budu požadovat vysvětlení - o zákonné povinnosti nevím a s úředním štemplem mi nikdo nanapíše větu "teď se to dělá, ale my vám neumíme říct proč a podle čeho".
A co se týká spolupráce s OSSZ ve věci srážek exekuce z dávek, tak tu zaměstnavateli přímo nařizuje § 97 zákona o nemocenském pojištění - nemusí se exekutor obracet na OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.