Re: Zúčtování DPH v Pohodě
Jen bych se ujistil, mám na mysli Pohodu, klasické (podvojné) účetnictví, ne DE. Teď jsem udělal zaúčtování DPH a píše mi to:
,,Doklad spadá do období, za které již bylo vystavené přiznání DPH. Pokračovat?''
Pokud odsouhlasím, objeví se varování, že v důsledku provedených změn se musí předělat celá evidence k DPH.
Tohle opravdu neznáte? Pak to musí jít někde vypnout, ale já netuším, kde. :-(
Díky za každé naťuknutí ... :-)
Mzdy ... odpisy ... platební brány ... to je spousta zápisů. Největší objem dat je účtování kreditních karet, pokud nemáte výpisy k dispozici včas. To se snažím od letoška řešit účtováním KK v agendě Banka. No jde to, ale dře to. :-)
Ano, u některých firem to mám jako Vy, že se prakticky nevracím, tam je to pak pohoda i v Pohodě. :-)
---
Petr
Zdravím. Už jsem si za těch 15 let samozřejmě taky zvykl. :-) A přes několik málo výhrad stále považuji osobně Pohodu za nejlepší software pro účetní firmu. Fakt jsem s ní spokojený. Jen jsem si říkal, jestli to nejde někde vypnout.
Úplně náhodou jsem třeba přišel na způsob, jak deaktivovat pole s 10% DPH, což nikde u žádné firmy nepoužívám. Takže takových mnou neobjevených míst bude ještě určitě víc.
Kromě těchto otravných hlášení mi vadí hlavně trochu zvláštní průběh zálohování a zejména pak silně nedořešená obnova dat z kopie. Kdo často přenáší data, ví o čem píšu. Ale jinak je program bezva. :-) Hezký den a spoustu sil do GDPR,
Petr
Dobrý den, obdivuji Vaši spokojenost s programem Pohoda, já se s ním setkávám jen jedenkrát za rok když se snažím známé pomoci s uzávěrkou. Z toho programu mám pupínky ... Nikdy mi nedokázala nalézt sestavu nějakého účtu na kterém jsou zůstatky tak abych viděla najednou řádkově zaúčtované na MD a na DALu zároveň se zůstatky. Vždy mi jen vyjede jednu stranu úču a není vidět jaký je zůstatek po zaúčtování třeba energie minulého roku na účet 389. Pátrání pak po rozdílech zabere spoustu času výpočtů na kalkulačce. Navíc když je potřeba zapsat jeden interní zápis který se již nikdy nebude opakovat stejně se musí založit vzor. Pak mi příští rok na takový vror něco zaúčtuje a zase se pátrá. Má malou firmu a takový rozsah bych dělala 2 hodiny, místo toho strávíme pátráním 3 dny.
Já používám SW Premier a jsem velmi spokojená a neměnila bych. Mějte se hezky J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.