Vlákno názorů k dotazu Výdajový pokladní doklad a dobírka od Ivina - Re: Výdajový pokladní doklad a dobírka Když něco platíte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2018 15:31

Ivina (neregistrovaný)

Re: Výdajový pokladní doklad a dobírka
    Když něco platíte na dobírku, tak k tomu máte objednávku a někdy bývá i faktura - Vy přece nedáváte peníze PPL atd. on Vám jen balíček doručí

takže do VD píšu o co se jedná - a samozřejmě pokud není faktura tak dávám objednávku
    - protože Vy musíte vědět za co vyplácíte peníze !!!!!!!

• 9. 5. 2018 15:43

.. (neregistrovaný)

Dobrý den, zajímalo by mne koho mám psát ve VPD v kolonce "Vyplaceno" při přebírání balíčku a úhrady dobírky např. PPL, Geis či ČP s. p., bylo sděleno, že mám udávat dodavatele, ale já do dnešního dne uváděla název společnosti (PPL, Geis…) které jsem předávala hotovost a od které jsem dostala potvrzení o úhradě částky. Nevíte prosím někdo jak to přesně je a na co se odkazovat? Děkuji

>Když něco platíte na dobírku, tak k tomu máte
    >objednávku a někdy bývá i faktura - Vy přece nedáváte peníze
    >PPL atd. on Vám jen balíček doručí

Příjemce balíčku v případě platby v hotovosti peníze předává doručiteli balíčku. Nedává je přímo dodavateli. Ten je třeba vůbec nemusí obdržet v hotovosti, ale na svůj bankovní účet. Nemáte možnost uvést jak dodavatele, tak doručitele - kterému ve skutečnosti hotovost zaplatíte?

Koho uvádíte jako příjemce hotovosti do výdajového pokladního dokladu v případě, že pošlete zaměstnance koupit tužku? Zaměstnance, nebo obchod ve kterém tužku zakoupí a který je uvedený na paragonu?

• 9. 5. 2018 20:56

Ivina (neregistrovaný)

ještě dodávám - na VD samozřejmě píšete Vyplaceno (jméno, příjmení) - takže uvádím - jednatele
    účel platby - tam si dám poznámku /dobírka/ a samozřejmě napíšu - zda je to úhrada faktury nebo o jaký předmět se jedná

• 10. 5. 2018 6:47

(neregistrovaný)

dobrý den, vypisujeme toho, kterému vyplácíme peníze. U dobírek píšu PPL, Česká pošta, Geis...a pomlčku se jménem člověka, kdo to objednával a do příjemce viz příloha. Myslím, že to má každý trochu jinak :-) Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).