Vlákno názorů k dotazu GDPR na každy typ emailu souhlas? od Pavel Jirsa - Re: GDPR na každy typ emailu souhlas? Ninnko,podle mého...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2018 23:24

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: GDPR na každy typ emailu souhlas?
    Ninnko,

podle mého skromného názoru bude stačit jeden souhlas.

Hezký den!

• 15. 5. 2018 23:33

Ninnka (neregistrovaný)

Děkuji, po celou dobu jsem si to myslela a i co jsem všude četla mi to přišlo jasné. Nicméně dnes na mě vyskocil clánek, přimo ze stránky GDPR kde bylo vše rozepsáno tak, že subjekt musí zakliknout o které emaily má zajem a konkrétně zda soutěže, novinky atd. Proto mě to ted trochu znejistilo a to jsem si myslela, že mám vyřešeno.

A ještě jedna věc:
    Pokud nakupuje dpolečnost, pro tu neplatí podmínky ochraně osobních údajů ale u OSVC s DIC ano, je to tak?
    -Ochrana osobních údajů muze být zahrnuta v obchodních podmínkách a zpracování osobních udajů (souhlas se zasíláním emailu) zvlast?
    hezký večer a mnohokráte děkuji
    Ninnka

• 16. 5. 2018 0:03

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Ninnko,

nevím o jakých stránkách GDPR píšete. Takových stránek je dnes velmi mnoho, protože GDPR není ani tak o ochraně osobních údajů ale hlavně o možnosti školit, nabízet SW, psát knihy atd.

Domnívám se, že možnost výběru druhu informací je spíše obchodnický trik a nikoliv povinnost plynoucí z GDPR.

GDPR se týká fyzických osob a nikoliv právnických osob.

Podle článku 7/2 GDPR musí být souhlas mj. jasně odlišitelný od jiných skutečností jinak není souhlas závazný.

Hezký den!

• 16. 5. 2018 6:28

Ninnka (neregistrovaný)

Vidím to stejně jako vy..
    Vykouklo to na mě zde hned v první otázce ale možná to jen špatně chapu:
    www.gdpr.cz/blog/otazky-eshopy/

• 16. 5. 2018 7:57

Vlad

Já jako uživatel takového webu bych dal přednost zvláštnímu souhlasu pro každý typ emailu (dobře to má udělané např. Úřad průmyslového vlastnictví). Pokud mám zájem jen o novinky, nechci dostávat spoustu dalšího balastu, který mne nezajímá. To raději nebudu odebírat nic.
    Naopak mne štvou banky od kterých poslední dobou dostávám maily se žádostí o generální souhlas se zpracováním osobních údajů včetně použití mé adresy a telefonu pro marketingové účely (a to je přesně to co nechci). Upřesnění nebo omezení tohoto souhlasu jen na konkrétní položky je pak možné jen prostřednictvím uvedeného mailu nebo osobně. Zářný příklad toho, jak by to podle mne vypadat nemělo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).