Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Výpověď od zaměstnavatele-zrušení pracov od Kara - Re: výpověď od zaměstnavatele-zrušení pr Pokud vám zaměstnavatel řekl,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2018 11:47

    Kara

    Re: výpověď od zaměstnavatele-zrušení pr
    Pokud vám zaměstnavatel řekl, že bude rušit prodejnu, že už vás tam nemůže zaměstnávat a že vám dá výpověď, tak to asi udělá, což může. Výpověď bude dle § 52 Zákoníku práce, buď písmeno a) nebo b) (nevím, zda se přemísťuje nebo ruší). Pokud vám předá výpověď ještě teď v květnu, poběží Vám od 1.6. dvouměsíční výpovědní doba a váš pracovní poměr skončí 31.7.
    Pokud vám předá výpověď až v červnu, pak by výpovědní doba běžela až od 1.7. a pracovní poměr by vám skončil 31.8., ale protože by od půlky srpna tam vaše pracoviště už nebylo, byly byste doma a musel by Vám za toho půl měsíce platit náhradu mzdy.
    Každopádně v posledním měsíci zaměstnání by Vám musel zúčtovat odstupné ve výši průměrné měsíční mzdy krát počet měsíců, podle délky vašeho zaměstnání u tohoto zaměstnavatele. Pokud zaměstnání trvalo méně než 1 rok, pak jde o jednoměsíční odstupné, pokud 1 rok, ale méně než 2 roky, pak jde o dvouměsíční odstupné, a pokud aspoň 2 roky a déle, pak jde o tříměsíční odstupné. Může být odstupné dohodnuto i vyšší než zákonné.

  • 25. 5. 2018 12:23

    kosm (neregistrovaný)

    Re: výpověď od zaměstnavatele-zrušení pr
    Karo moc děkuji za odpověd oni říkali, že budeme končit asi 17.8. tak to nám dají výpověď od června -výpovědní doba 7-8 a zbytek měsíce asi od toho 18.8. bychom mohli vybírat do konce srpna dovolenou a skončíme 31.8. prodejna se ruší , kauflannd si chce maso prodávat sám.
    moc děkuji za cenné informace

  • 25. 5. 2018 12:34

    Kara

    Re: výpověď od zaměstnavatele-zrušení pr
    Ano, pokud Vám včas (tzn. aspoň 2 týdny předem) nařídí v určitém termínu čerpání dovolené (tzn. v té druhé polovině srpna), tak budete mít dovolenou (případně nějaký den s náhradou mzdy, pokud dovolená nebude stačit) a skončíte 31.8. a do mezd za měsíc srpen Vám bude zúčtováno odstupné. Pokud byste třeba marodila a dovolenou nevyčerpala, pak se nevyčerpaná dovolená automaticky proplácí při skončení pracovního poměru. nezapomeňte, že ta dovolená ale nebude v celoroční výši, tedy ne celých 20 nebo 25 dní, protože zaměstnancem budete jen do 31.8.
    Pokud od září půjdete na ÚP, výplata podpory se Vám odsune o tolik měsíců, za kolik měsíců jste dostala odstupné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).