Re: Košilky u dokladů
Tak pokud beru, že faktura je účetní doklad, tak už podle mne všechno obsahuje sama a/má číslo b/obsah+účastníci c/cena d/e/ jsou data kromě f/ což je podpisový záznam...dobře, jsem jedinná účetní, takže je jasné, že jsem to já...
Pokud tam je datum přijetí do účetnictví, tak je to splněno z hlediska DPH a vzhledem k tomu, že na každé faktuře mám ještě svoje číslo, které je vlastně identifikátorem a podle kterého tento doklad najdu v účetnictví-soustavě účetních záznamů, při jejichž vedení využívám tech. prostředků, jak mi to povoluje par.4/11 a podle toho následně mohu doložit i kontace...
Tak já nechápu, proč mám na fakturu lepit/tisknout/vypisovat znovu to, co už tam vlastně je a to, co jde velice jednoduše dohledat. A kdyby jen na faktury, ale tak správně by to mělo být i na pokladních dokladech, závazcích, pohledávkách, int. dokladech a u jednotlivých plateb na výpisech z účtů?? to jsou všechno také účetní doklady ne?
Každopádně doufám, že to jednou nebudu zpětně dodělávat....opravdu to tam všichni dáváte? Děkuji.
Re: Košilky u dokladů
Ne já jsem odpovědná za zaúčtování dokladu. Takže myslíte, že by se tam měl ještě podepisovat kdo? ten, kdo to objednává? Ke mě se to dostane vždy až zkontrolované a zaplacené, rozhodně nikým nepodepsané.
No a to co jsem psala, jak chápu ty náležitosti je tedy v pořádku nebo ne? Neumím si představit jak dolepuji 3000 FP a ostatní doklady na dvou firmách x let zpětně...účetní přede mnou to také nedělaly...
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.