Re: Sleva na děti, není společná domácno
Já nejsem jeho mzdová účetní. I kdybych byla, nemůžu dát na to, že jedna paní povídala. Samozřejmě nic hlásit nebude když nebude chtít, ačkoliv slevu má protiprávně - nemá společnou domácnost. Ptala jsem se jen, jestli to jde nějak vyřešit jinak, než soudně. Jestli se dá nějak doložit ta "nespolečná domácnost", i když chápu, že mzdová se s nikým kromě něho bavit nebude.
Aha, to mi nedošlo :o) Tak pokud to dítě žije ve společné domácnosti s prarodiči a ne s otcem, tak ať si to uplatní prarodič a hotovo...pak je problém toho otce, že to uplatňuje , i když na to nemá nárok...podle mne se musí dokázat společná domácnost a ne nespolečná někoho jiného...
OT. A vyžaduje takové potvrzení ZDP? N E V Y Ž A D U J E
Nevyžaduje potvrzení od poplatníka, který .n.e.v.y.ž.i.v.u.j.e. děti v .... Vyžaduje potvrzení v případě, že vyživuje. Takže zde máme zákon, který je mzdové účetní v tomto případě zcela k ničemu. ...
c) jsou-li poplatníci vyživující děti v jedné společně hospodařící domácnosti zaměstnaní, potvrzením od zaměstnavatele druhého z poplatníků, ve kterém plátce daně uvede, na které děti druhý z poplatníků uplatňuje daňové zvýhodnění a v jaké výši, případně, že nárok na daňové zvýhodnění neuplatňuje,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.