Re: Sleva na děti, není společná domácno
Jednoduché řešení - zahájit na FÚ správní řízení ve věci přiznání DZV na vyživované dítě s tím, že otec dítěte opustil společnou domácnost a nechce se slevy vzdát.
Ale podat písemně - pak se tím bude FÚ zabývat. Vyzkoušeno, funguje. Telefonicky zavolat beruškám na FÚ nestačí.
Právě. 100% se ztotožňuji s názorem paní Líby. Já jsem mzdová onoho prarodiče, kterému poradím, co píše paní Iva. Moc děkuji. Jinak, paní je velice solidní, ví že slevu by mohla mít až se tyto věci vyřeší, proto ji po mě ani zatím nechtěla. Naopak rovnou mi řekla jak se věci mají a že otec slevu má, jen chtěla poradit jak z toho ven. Ještě jednu moc děkuji.
OT. A teď si představte, že by prarodič daňové zvýhodnění na vnuka/vnučku požadoval. S tím, že Vám předloží pouze to, co je požadováno v ZDP. A když daňové zvýhodnění na vnuka/vnučku v jeho mzdě neuplatníte, že bude problém. Klidně i s právníkem. Co uděláte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.