Re: Doklady na budoucí provozovnu
tohle asi bude stejný dotaz, že?
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1580601
Jestli to bude nová účetní jednotka, nová společnost, nebo provozovna stávající s.r.o. musí vědět vedení vaší s.r.o., to Vám tady nikdo neřekne....a zbytek se odvíjí od toho, jak se vedení rozhodlo.
Jasně, doplním - já jsem psala dotaz na stejné téma minulý týden, kde jsem to přesně uvedla a nikdo neodpověděl, takže dnes jsem to jen zkusila.
Takže - jsme s.r.o. a bude to provozovna naší společnosti - provozujeme lesnickou činnost. Ta budoucí provozovna - bude mít stejnou náplň - vznikne od 1.1.2019, protože zatím jsou lesy a obecně všechen majetek, který bude ta provozovna obsahovat a obhospodařovat, v nájmu jiného subjektu a tento nájem právě bude ukončen ke konci tohoto roku. Já už mám doklad na nové auto pro správce této nové provozovny a další na projektové práce související se založením rybníku (chovný i jako retenční plocha). Obecně - nevím, kam tyto doklady zaúčtovat?
Díky moc za rady.
Lidka
Tam můžete zadat v Nastavení - Globálním nastavení do Členění dokladů, že chcete Používat střediska, kdykoliv. A navíc si můžete v Nastavení v Seznamech zadat i novou provozovnu. Včera ten dotaz byl opravdu špatně pochopitelný, nešlo na něj dobře odpovědět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.