Re: Prodej nájemního domu
Co přesně Vám sdělili? Že jste příjem neuvedl a nyní po Vás chtějí, abyste ho v přiznání k dani z příjmů uvedl? Nebo že máte doložit správci daně doklady k pořízení domu, doklady k prodeji domu a doklady, že jste dům neměl vložený do obchodního majetku? Nechal jste si poslat výzvu písemně?
Re: Prodej nájemního domu
Nemůžete podat opravné pokud termín pro podání DAP již proběhl. Bylo by to dodatečné. Ale osvobozené příjmy se do DAP neuvádí.
Takže musíte nejdříve prověřit, zda se jednalo opravdu o osvobozený příjem. A to Vám zde jen z výše uvedených informací nemůžeme potvrdit.
OT. Mám podobnou zkušenost, starou pár let. Správce daně požadoval doplnění DAP o příjem z prodeje nemovitosti. Nedala jsem se s tím, že se jednalo o osvobozené plnění a že mám DAP v pořádku a uvedené údaje v něm jsou úplné (a že nic doplňovat nebudu). Když viděla, že se mnou nehne, tak se radila asi s vedoucí - a pak už nechtěla doplnění DAP, ale předložení důkazů, že se jednalo skutečně o osvobozené plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.