Vlákno názorů k dotazu Kolega tráví moc času v práci od ivt - Re: Kolega tráví moc času v práci Nepíšete, zda...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2018 9:21

ivt (neregistrovaný)

Re: Kolega tráví moc času v práci
    Nepíšete, zda má mzdu sjednanou včetně práce přesčas, třeba tak plní svůj limit podle smlouvy...

• 21. 6. 2018 9:44

pája

záleží, co na to zaměstnavatel- jak bude řešit např. jeho úraz v době po pracovní, nebo ve firmě vypukne v této době požár nebo jakákoliv mimoř. událost, zásada je, dodržuj sjednanou délku PD- směny a pak odchod. Jestli někdo nezvládá svou práci ve sjednané době, tak je nutno řešit, proč a co s tím. Zaměstnanec nemůže v žádném případě rozhodovat, že nebude dodržovat sjednanou a stanovenou PD a bude si a pracovišti vysedávat, jak se mu to hodí nebo líbí. Řešil bych to ihned písemným upozorněním.

• 21. 6. 2018 11:49

Kara

No supr, práce musí být hotová, mám toho nad hlavu a já místo poděkování ústního, případně finančního, že dotahuju věci do konce, ještě dostanu výtku, že mně to trvá, že tam nemám vysedávat a mám chodit dřív domů. Možná bych se v ten moment vztekla tak, že bych s těmi papíry práskla o zem, šanony by letěly z okna, vysklila bych dveře a "šla chvíli marodit" :-)
    A co teprve třeba takový manažer projektů nebo konstruktér a ostatní, máte vůbec představu, jak to v praxi chodí když jsou zakázky a honí se čas? Asi ne, protože jinak byste něco takového vůbec nenapsal. Prý "vysedávat". Zkuste jim to říct - vysedávat. Asi byste si pak musel zacpat uši.

• 21. 6. 2018 11:54

jasná. (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, prosím Vás, máte s tím někdo zkušenost?
    >>>>Kolega tráví každý měsíc v práci cca 30 hodin nad
    >>>>rámec
    >>>>své pracovní doby. Nevykazuje to jako přesčas,
    >>>>žádného
    >>>>proplacení přesčasu se nedožaduje. Jde o THP
    >>>>pracovníka. Práce ho baví a úkoly plní zodpovědně. Je

>
    >No supr, práce musí být hotová, mám toho nad hlavu a
    >já místo poděkování ústního, případně finančního, že
    >dotahuju věci do konce, ještě dostanu výtku, že mně to
    >trvá, že tam nemám vysedávat a mám chodit dřív domů.
    >Možná bych se v ten moment vztekla tak, že bych s těmi
    >papíry práskla o zem, šanony by letěly z okna, vysklila
    >bych dveře a "šla chvíli marodit" :-)
    >A co teprve třeba takový manažer projektů nebo
    >konstruktér a ostatní, máte vůbec představu, jak to v praxi
    >chodí když jsou zakázky a honí se čas? Asi ne, protože
    >jinak byste něco takového vůbec nenapsal. Prý
    >"vysedávat". Zkuste jim to říct - vysedávat. Asi byste si pak
    >musel zacpat uši.

S tím naprosto souhlasím. Pája vidí jen zákony, ale odchylky v praxi nezná. Z jeho odpovědí mám často dojem, že že vůbec není, jak to ve skutečnosti chodí. Zřejmě sedí doma nebo v kanceláři jen se svými zákony a mezi pracující lidi se asi nedostane.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).