Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Pravděpodobný prům. výdělek prosím od Kara - Re: pravděpodobný prům. výdělek prosím Já bych uvažovala takto:...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2018 10:43

    Kara

    Re: pravděpodobný prům. výdělek prosím
    Já bych uvažovala takto: jaký by byl součet mezd, kdyby bývala nastoupila už 1.1. a všechny 3 měsíce prvního čtvrtletí odpracovala? Tzn. jaký by asi vyšel hodinový průměr, platný pro 2. čtvrtletí, vypočítaný z výdělků a odpracovaných hodin v předešlém, tedy v 1. čtvrtletí. Měla by v měsíci nástupu tu nižší mzdu a od února tu vyšší? Pokud ano, tak by sečetla tu pravděpodobnou mzdu za leden, únor a březen a podělila hodinami 1. čtvrtletí.

  • 27. 6. 2018 11:14

    zdv (neregistrovaný)

    Re: pravděpodobný prům. výdělek prosím
    Děkuji. Aha, Vy byste na to šla takhle. Ano, kdyby nastoupila v lednu, měla by tu sníženou mzdu pouze v lednu (takto by se dala analogicky uvažovat). Jenom mě napadlo, že takto bude "postižená" za ten jeden měsíc snížené mzdy 2x - při výběru dovolené ve druhém Q (na základě pravděpodobného PVH, i ve třetím Q (na základě skutečného PVH). Přesto byste to udělala takto?
    Paní Karo, moc děkuji.

  • 27. 6. 2018 11:36

    Kara

    Re: pravděpodobný prům. výdělek prosím
    Pravděpodobný hodinový průměr je takový průměr, jaký by jí pravděpodobně vyšel, kdyby bývala pracovala v předešlém čtvrtletí a odpracovala v něm aspoň 21 směn. Ona nastoupila ve 2. čtvrtletí, takže musím uvažovat tak, jak píšu, tzn. jaký by asi co nejpravděpodobněji vyšel hodinový průměr pro 2. čtvrtletí, kdyby pracovala už v 1. čtvrtletí. Píšete, že v každém případě by měla první měsíc mzdu nižší, tak z toho vycházím.
    Ale na pravděpodobný hodinový průměr není daný nějaký přesný výpočet, je to prostě průměr, který zaměstnavatel určí, a je na něm, jak ho určí, aby co nejvíce odpovídal pravdě.
    No a hodinový průměr pro 3. čtvrtletí už bude vypočítaný ze skutečně dosažené mzdy a odpracovaných hodin ve 2. čtvrtletí, protože v tomto 2. čtvrtletí odpracovala aspoň 21 směn .

  • 27. 6. 2018 11:45

    zdv (neregistrovaný)

    Re: pravděpodobný prům. výdělek prosím
    Paní Karo, OK, jasné. Moc Vám děkuji za podrobnou odpověď a přeji krásný zbytek dne :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).