Re: Neomluvená absence a ukonč.prac.pomě
Mínusová mzda je vaše pohledávka za zaměstnancem. Je na vás - tedy přesněji na rozhodnutí vedoucího - jak se k tomu postavíte. Budete evidovat pohledávku za zaměstnancem, vymáhat nebo nevymáhat, pak je otázkou jak se k tomu budou stavět další kontrolní orgány firmy - např. vnitřní audit nebo dozorčí rada (přichází-li to v úvahu).
Já bych po dohodě s vedoucím šla cestou "dát mu tu dovolenou", ale to je jen můj subjektivní názor.
Re: Neomluvená absence a ukonč.prac.pomě
Děkuji za diskuzi - pro mě samozřejmě poučení, takový případ jsem měla poprvé a domnívám se, že ne naposledy. Nedaří se nabrat zaměstnance, kteří mají alespoň takové vychování, že když se jim ve firmě nelíbí, přijdou, ukončí prac. poměr a nenechávájí se zapírat, nepřebírají poštu.... je to čím dál složitější. Každý druhý má exekuci. Dělám celé účetnictví a takoví "hajzlíci" mi fakt zabírají hodně času. Nejen tím, že musím pořád hledat, jak co můžu udělat, ale samé přihlášky, odhlášky atd..... Jsem ráda,že lze poprosit na tomto fóru o pomoc a ubezpečit se, že něco myslím a udělám dobře. Takže ještě jednou díky všem -:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.