Vlákno názorů k dotazu ÚČTOVÁ OSNOVA - které účty s analytikou? od Dana - Re: ÚČTOVÁ OSNOVA - které účty s analyti Evo...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2005 11:07

Dana (neregistrovaný)

Re: ÚČTOVÁ OSNOVA - které účty s analyti
    Evo M., já si nemyslím, že by to šlo takhle jednoznačně říct. Účtuji FO, kde mi stačí syntetiky a pár analytik a dále účtuji ve firmě s téměř miliardovým obratem, kde je v účtovém rozvrhu na čtyřista analytik (a to jsme se shodli, že nemáme "přeanalytikováno"). Dále záleží na programu - u jednoho programu musím mít 343 rozlišenou na vstup, výstup a jednotlivé sazby, v dalším programu můžu mít DPH sysnetikou. V jednom programu mám synteticky 211 a 221 (zůstatky bez problémů vyjedu z modulů banky a pokladny), v druhém programu mám 211 a 221 analyticky. V jednom programu mám účet 395 na zápočty, další program umožňuje bez problémů zápočty účtovat 321/311...

• 2. 12. 2005 12:21

Jana F. (neregistrovaný)

Re: ÚČTOVÁ OSNOVA - které účty s analyti
    Zaujalo mě, co napsala bdm o analytice u záloh - tam by to mohlo usnadnit evidenci. Proúčtování záloh je teď ještě daleko pracnější, než bývalo, tak u některých programů by to mohlo mít smysl.
    Ještě poznámka k tomu omezení diskuzních příspěvků - stručně: ach jo :-((( Vím, že s tím nic nenaděláme, ale je to ted tak nepřehledné a zdlouhavé, se v příspěvcích orientovat :-((( J.F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).