Vlákno názorů k dotazu Jiný den nástupu do práce než je v PS od jasná. - Re: Jiný den nástupu do práce než je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2018 6:30

jasná. (neregistrovaný)

Re: Jiný den nástupu do práce než je v
    Pokud je den nástupu uveden 1. 8. a není to svátek a jedná se o pracovní den, pak zaměstnanec musí v tento den nastoupit, jinak vzniká překážka na straně zaměstnavatele nebo zaměstnance. A to je první věc, kterou bych se snažila zjistit.

• 31. 7. 2018 7:33

Mzdoovka (neregistrovaný)

To je právě to, co nevím. S jistotou jen vím, že ti lidi nebyli nemocní. PS uzavírá naše personální oddělení a já ty lidi přihlašuju. Prostě se mně už párkrát stalo, že na smlouvě je nějaké datum (a nejedná se o sobotu nebo neděli) a ti lidé v ten den nenastoupí. Když se ptám, tak mi je řečeno, že nastoupí později - třeba, že Mudr. má dovolenou, tak bude později lékařská prohlídka nebo, že si ten člověk dohodl, že nastoupí déle, že si udělá ještě volno apod. Prostě se nejdřív vychrlí smlouva s datem nástupu - ten se tam asi jen tak střelí. Jak by to v takovém případě mělo být s přihláškou k ZP a SP a neměl by se udělat nějaký dodatek k té smlouvě, že to původní datum neplatí?
    Já jsem se s tím dřív nesetkala, ale teď, co máme nového personálního se toto děje a já si připadám jak detektiv. Máme 200 lidí na různých provozech a kolikrát se mi už stalo, že jsem nového zaměstnance přihlásila podle dne v PS, ale on do práce nenastoupil (neměl tu prohlídku nebo si udělal to volno ....) Teď už si dávám pozor a ohlídám si zda nastoupili (dojedu na provoz nebo tam zavolám). Domluva bohužel není možná. Musím se s tím nějak popasovat. Chjo.

• 31. 7. 2018 7:50

mirka..p (neregistrovaný)

Možná, když personalistovi vysvětlíte, že ty dny mezi nástupem dle pracovní smlouvy a dnem skutečného nástupu bude muset platit zaměstnavatel průměrem jako překážku, tak si dá větší pozor.

• 31. 7. 2018 8:22

Mzdoovka (neregistrovaný)

Zkusím to, ale většinou se na podobné informace tváří tak, jako že se ho to vůbec netýká ....
    Děkuji

• 31. 7. 2018 12:47

Kara

Třeba to může být i tak, že jde o nepravidelně rozvrženou pracovní dobu, tzn. že pracovní poměr sice začal např. 1.7., ale směnu měl naplánovanou a začal pracovat až 4.7. Pak bude pracovní poměr od 1.7., ale pojištění SP až od 4.7.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).