Vlákno názorů k dotazu Příjmový nebo výdajový doklad od Lenka - Re: příjmový nebo výdajový doklad Pokud má tento příjmový...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2005 18:20

Lenka (neregistrovaný)

Re: příjmový nebo výdajový doklad
    Pokud má tento příjmový doklad všechny náležitosti (datum, účel platby, kdo komu kolik zaplatil, razítko) a hlavně je v originále, dám ho klidně do výdajových dokladů. Můj daňový poradce mi řekl, že v zákonech tohle nikde není, je to jen pro zpřehlednění příjmů a výdajů v pokladně, pokud tyto dvě složky vedete zvlášť.
    Ale jinak - jestli to chce auditor, vyhovte tak, že s každou fakturou rovnou poputuje i Váš výdajový doklad, který dodavatel potvrdí.

• 1. 12. 2005 21:32

T. (neregistrovaný)

Re: příjmový nebo výdajový doklad

Pro zprůkaznění převzetí částky do vašeho účetnictví potřebujete podpis osoby, která peníze převzala.
    proto:
    1.) Podepíše váš výdajový pokladní doklad
    nebo
    2.) Dá vám svůj příjmový pokladní doklad nebo jakýkoliv jiný cár papíru, kde stvrzuje pževzetí peněz, ke kterému vy přiložíte svůj výdajový pokladní doklad... ten už nemusí být podepsán příjemcem částky

V každém případě bych také trvala na vedení dokladů, které odpovídají pohybu v pokladní knize. Možná to zákon přímo neukládá, ale příjde mi dost nepřehledné označovat cizí příjmy vaší číselnou řadou výdajů. Nemulvě o finančních operacích, které jdou mnohdy i přes několik zaměstnanců. Často není ani zřejmé, komu kdo přesně peníze dal, kdo převzal, kdo předal a zase převzal, .... a nakonec prostě nejsou :-) .... a chudák účetní, která není i detektivem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).