Re: svátek příplatek ke mzde
od 7 do 19 hod
to ma takhle treba 2 dny a pak ma od 19 hod do rana 7 hod
a kolik muze zamestnanec mít přesčasu za rok prosím ? třeba ten v 7/2018 mám zaměstnance a ten ma 228 hodin celkem za mesic odpracováno .... a takhle už treba mají zamestnanci za pul roku prescasu celkem pres 100 hodin prescasu dekuji
Takže mu zaplatím svátek jako kdyby nebyl v práci a jelikož byl v práci tam mu ještě navíc dám 100% za svátek navíc.... a když je například v práci v sobotu a je statní svátek tak mu zaplatim 1.) statni svatek jako všem ostatním + 2,) 100% příplatek za statní svátek + 3.) příplatek za sobotu ? chapu to správne?
Dobrý den koukala jsem se na přesčasy a ty může zaměstnavatel nařídit ročně 150 hod.... ale zaměstnanci mají třeba v měsíci i 60 hod přesčasu.... lze to takhle zadávat do mezd? nebo musí zaměstnanci podepsat nejaký papír že souhlasí s víc než 150 hod přesčas ročně? moc děkuji za odpověď
já bych ty přesčasy nejradeji řešila odměnami .... muzu takhle?
§ 93:
(4) Celkový rozsah práce přesčas nesmí činit v průměru více než 8 hodin týdně v období, které může činit nejvýše 26 týdnů po sobě jdoucích. Jen kolektivní smlouva může vymezit toto období nejvýše na 52 týdnů po sobě jdoucích.
Na všech školeních se říká, že zaměstnanec souhlasí s přesčasem už tím, že ho odpracoval. Přesto se můžete potkat s kontrolou, která chce papír.
Rozhodně si každý měsíc počítejte průměr, abyste mohla včas zasáhnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.