Re: Stravenky a DPP
Nevíme, jak má zaměstnavatel známé nastavené směny u DOPP.
Zkuste se podívat na články na netu, např. od Ing. Martina Děrgela "Příspěvek na stravování na dohodu o provedení práce a odměna z DPP".
V každém případě prostudujte ZP § 236 - jsou tam pracovníci na DOPP uvedeny jako osoby, které nemají nárok na stravování?
Daňová uznatelnost nákladu + možnost přispět na stravování není to samé a někteří toto nerozlišují.
ani já netuším jak to máji nastavený (moje známa) ty co jsem převzala mzdovou agendu tak mají ve směrnici pokud odpracuje zaměstnanec nad 3 hod na den dostane stravenku. Bez ohledu na to zda je to DPP DPČ či HPP
Známa dělá v KIKA nábytek - a ta mě to říkala, že dle zákona se na DPP stravenky nedávají. Tak jsem se radši ptala i tady. Četla jsem články a nikde jsem se nedočetla že bychom nemohli dávat stravenky.
Petra
OT. Zkuste se jí zeptat, podle kterého § a kterého zákona.
Buď se pak všichni poučíme nebo budete do budoucna vědět, zda se jejímu povídání (vzhledem k odbornosti účetní či personalisty) dá věřit či ne. Třeba to tak mají nastaveno podle vnitřního předpisu (či podle kolektivní smlouvy) a ona si interní směrnici zaměstnavatele přeložila tak, že je to jako kdyby to byl zákon.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.