Re: Pojistka "na blbost"
OT. Dovolte, abych se zasmála. Co můžete zaměstnavateli způsobit? Například když plnění, které má být v režimu přenosu daňové povinnost vyfakturujete jako "obyčejné" plnění s DPH. Nebo obráceně. A bude to třeba chybně. A odběratel následně po Vašem zaměstnavateli požaduje náhradu škody - a bude mít pravdu, škoda vznikla - a po kom ji bude chtít zaměstnavatel zaplatit? Přece po osobě, která za něj "fakturovala". Že neměla všechna relevantní podklady a doklady - její problém - proč si o ně nepožádala? Takže, je to .V.á.š. problém. Zaměstnavatele nemusí zajímat, zda máte či nemáte uzavřenou pojistku "na blbost". Peníze z Vás v případe Vaší chyby až do výše uvedené v dostane. Můžete být ráda, že máte pod sebou "peřinku" stanovenou Zákoníkem práce. Tohle externí účetní nemají. Ty musí platit za škodu klientovi v .p.l.n.é. výši.
Re: Pojistka "na blbost"
Na hloupě položené otázky, byť doplňující, sice nerada odpovídám, ale po urgenci - co mám v peřině, je můj problém a jako stroj si taky občas připadám ;-) Ale to je už hodně OT. K věci - nade mnou ještě stejně "bdí" hlavní účetní a hlavní ekonom, já mám na starosti opravdu jen běžný provoz ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.