Re:Zboží z Amazon_není doklad od klienta
Faktura není ke stažení ani z jejich systému v sekci "Moje objednávky"?
OT. Občas mám pocit, že klienti přehazují na svoji externí účetní věci, které mohou vyřešit sami, nebo spíš které mohou vyřešit jen oni sami. A milá externí účetní - poraď si. Co na to externí účetní - není relevantní doklad, není náklad či výdaj pro firmu. Je zvláštní, jak pak rychle klient fakturu či jiný relevantní doklad donese či přepošle z daného systému dodavatele.
Take jsme kupovali pres Amazon.de kde přímo uvadi, že nemecka DPH je připočtena k cene zboží. Jenže zboží poslali z USA od prodejce americkeho. Fakturu jsme si vyžádali od americkeho dodavatele - v sekci "Moje objednávky" je nabídka FAKTURA, která tam není, ale je tam možnost o ni zažádat - udělali jsme a došla. jen mne zarazilo, že jako odběratel je tam uveden Amazon , tedy bych předpokládala, že my koupili od toho nemeckeho Amazanu a tak clo a DPH nam nemelo byt doměřeno....ale bylo , museli jsme doplatit. Má někdo k tomu nějaké vysvětlení prosím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.