Re: náhrada za používání soukr.auta
už jsem to našla!
Při použití přívěsu k silničnímu motorovému vozidlu se sazba základní náhrady za 1 km jízdy zvýší podle ust. § 157 odst. 4 zákoníku práce nejméně o 15 %. Základní náhrada u nákladních automobilů, autobusů nebo traktorů přísluší dle ust. § 157 odst. 5 zákoníku práce zaměstnanci nejméně ve výši dvojnásobku sazby stanovené pro osobní silniční motorová vozidla, tedy ve výši 8,00 Kč za 1 km jízdy.
Zaměstnanec by neměl zapomenout, ze má povinnosti podle zákona o silniční dani.
Citace že článku Daň silniční
Publikováno: 1.8.2012, Zdroj: Daně a právo v praxi 2012/8
"Provozovatel (vlastník) vozidla, kterým je v uvedených případech zpravidla zaměstnanec, tím nebyl zbaven povinnosti zaregistrovat se u svého místně příslušného finančního úřadu k dani silniční (viz § 16 odst. 4 ZDSIL), zaplatit zálohu na daň, podat daňové přiznání a vypořádat daňovou povinnost."
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d39323v49342-dan-silnicni/
Tak to vám děkuji za info. To je mazec. Auto to je dobré, ale předchozí majitel, z normálního osobního forda, nechal udělat papírově nákladní skříňové auto, kdyby policajti kontrolovali na parkovišti u Lidlu typy aut, tak dostane pokutu, protože u nás nesmí parkovat na tomto parkovišti nákladní auto. Ještě jednou děkuji,
Nabídneme mu, že daň za něj zaplatíme, protože ho potřebujeme a dáme si to nedaňově, jen musím zjistit, jak to je, když se zaregistruje a udělá přiznání a napíše tam asi naše platby. Ale nepodniká, tak to bude takové divné.
>>Dobrý den, mám takový oříšek, zaměstnanec si koupil
>>ojeté auto, fyzicky osobní, ale v TP má uvedeno N1 -
>>skříňový nákl. automobil. I na techn.prohlídce platil
>>jako za nákl. automobil, prý je jedno, že je to
>>osobní,
>>pro ně je důležité, co je uvedeno v TP. Ve firmě
>>občas
>>jezdí svým soukromým autem a teď jak mám spočítat
>>náhradu za km, když ve vyhl. 463/2017 Sb. je uvedeno
>>jen
>>jednostopé vozidlo a osobní vozidlo. Děkuji za názory
>
> už jsem to našla!
>Při použití přívěsu k silničnímu motorovému vozidlu se
>sazba základní náhrady za 1 km jízdy zvýší podle ust.
>§ 157 odst. 4 zákoníku práce nejméně o 15 %. Základní
>náhrada u nákladních automobilů, autobusů nebo
>traktorů přísluší dle ust. § 157 odst. 5 zákoníku práce
>zaměstnanci nejméně ve výši dvojnásobku sazby stanovené pro
>osobní silniční motorová vozidla, tedy ve výši 8,00 Kč
Nepokryje mu to 100% navýšení základní náhrady silniční daň?
>za 1 km jízdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.