Re: hodnota podílu ve firmě a zaúčtování
Dobrý den, jsem v pozici účetní, kterou požádal současný jednatel a zároveň společník o vymyšlení, jak to celé zrealizovat. Firma postavila před 10 lety nemovitost, ve které pronajímá byty. Druhý společník (další s.r.o.) by měl vložit do firmy hotovost (bere si na to úvěr, plus už dal nějaké peníze jako úvěr) na přístavbu nemovitosti, která bude rozměrově tvořit druhou polovinu nemovitosti, takže každý se bude podílet finančně jednou polovinou. No, a na mně teď je vymyslet, jak to vyřešit účetně a kolik bude stát oficiálně podíl, případně zda část zaúčtovat jako úvěr od nového společníka. A také, aby to jednu nebo druhou firmu nestálo zbytečně moc na daních. No a bylo to tak nějak nejvíce spravedlivé. Budu ráda za každou pomoc, nevím od čeho se odpíchnout.
Re: hodnota podílu ve firmě a zaúčtování
Už se k tomu tak nějak chystám, protože ať to studuji jak chci, tak nemám odvahu se do toho pouštět sama a kromě toho, co platilo před rokem 2016, kdy jsem se s tím dvakrát setkala, už nyní neplatí, takže mi nezbývá nic jiného než odborná rada. Holt sama všechno nezmůžu a případ je dosti komplikovaný a do dalších detailů jsem se zde ani nechtěla pouštět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.