Re: zpronevěra peněz a proplacení nescho
a co jste jí ústně sdělila? Zrušila jste jí prac. poměr ve zkuš. době, předala jste jí (písemně) co? Jestli jste jí písemně nezrušila PP, ona nepřevzala nic, tak dle mého názoru, je stále Vaší zam-kyní. Předala jste jí potvrzení o zaměstnání (zápočtový list)?
to je právě to co nevím,ráno jsem jí k 10.10 dala výpověď a jelikož paní je v tom asi sběhlá , sdělila mi, že má známou doktorku a ta jí napíše neschopenku,neschopenka je od 10.10. a ona teď ode mne chce proplatit bez prvních 3 dnů těch dalších 14 dni, dokud jí to nebude proplácet PSSZ. a to mi fakt nepříjde fér, mám 2 zaměstnance, jeden mne obere o 17.000,- což jsou pro mne celkem větší peníze a ještě jí musím proplatit nemocenskou? Jinak děkuji samozřejmě za zájem o můj problém
Dneska jste jí dala výpověď? To snad ne. Pokud jste jí zrušila PP, tak jste jí ho mohla zrušit ve zkuš. době (pokud byla v PS sjednaná), ale dneska (24.10.) jste nemohla zrušit PP 10.10. - to nejde. Pokud dneska byla u lékaře, tak těžko může uznat paní neschopnou od 10.10. Nejprve si musíte ujasnit, co jste vlastně zam-kyni předala. Zda výpověď nebo zruš. PP ve zkušební době.
Za mne pracovní poměr stále trvá, protože zrušení musí být provedeno písemně, což nebylo. Takže pěkně platit náhradu mzdy. Neznalost zákoníku práce je někdy drahá.
§ 66 zákoníku práce
2) Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží. Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
paní píše, že jí předala zápočtový list, takže předpokládám, že "něco" mají sepsaného, že paní končí a na základě "toho" byl jí předán zápočtový list (potvrzení o zaměstnání)
ale datumy a výpověď - to se mi nějak nezdá
snad to tazatelka ještě upřesní (pokud chce dál diskutovat a dozvědět se, jak to má být správně)
tak to by nepsala asi toto:"odhlásila jsem jí z PSSZ a zdravotního a ústně jsem jí to sdělila, byla u mne měsíc , v tuto dobu ve zkušební době" , za mne , písemně není nic, tudíž pracovní poměr trvá. Protože k ústnímu zrušení PP se nepřihlíží.
těžko tady něco vyřešíme, pokud paní neupřesní
já četla "mezi řádky" a usoudila jsem (asi špatně), že "něco" sepsaného mají. Samozřejmě, s Vámi souhlasím- pokud je jen řečeno ústně, pak PP trvá dál. Pak ale nechápu, proč už má paní odhlášenou. Otázkou také je, co zam-kyně mezi 10.10. a dnešním dnem dělala, pokud je stále v PP. Je to celé nějak divné. Proto jsem hned psala o právníkovi - s ním se měla tazatelka spojit dřív, než "něco" podnikla v této věci. Je možné, že si přidělala ještě víc problémů.
Chápu to tak, že jí ráno, 10.10. (ne dnes, ale před 14 dny) řekla “máš okamžitě padáka" a dala jí zápočťák. Dnem 10.10. ji odhlásila. Ženská šla k doktorce a ta jí od 10.10. napsala neschopenku. No a teď uplynulo 14 dní nemoci a ona chce náhradu. I podle mě poměr trvá, protože zrušení jí nepředala písemně. Kdyby jí předala nejlépe před svědky písemné zrušení poměru ve zkušební době dnem 10.10. a zaměstnankyně pak šla k doktorce, poměr by byl tím dnem ukončený a žádná náhrada by nebyla. Další věc je ta zpronevěra, tu by měla řešit.
>>>>>>zaměstnankyně ve zkušební době zpronevěřila 17.000,
>>>>>>které stále dluží,z toho důvodu jsem jí ihned
>>>>>>odhlásila
>>>>>>z HPP a ona si též den nechla vystavit nechopenku,
>>>>>>kterou chce ode mne proplatit.nevím jak přesně
>>>>>>postupovat
>>>>>>a jak jsem povinna se zachovat, jelikož nechat se
>>>>>>okrást a ještě jí platit.děkuji
>>>>>
>>>>>Vy jste jí předala písemné zrušení pracovního poměru
>>>>>?
>>>>
>>>>
>>>>tak to by chtělo konzultaci s právníkem
>>>>jak jste ji odhlásila z HPP - to znamená co? Vy jste
>>>>jí zrušila PP ve zkuš. době nebo jinak?
>>>odhlásila jsem jí z PSSZ a zdravotního a ústně jsem
>>>jí
>>>to sdělila, byla u mne měsíc , v tuto dobu ve
>>>zkušební
>>>době
pokud se domníváte, že odhlášením končí PP ve zk.době, tak se hluboce mýlíte, utíkejtge za právníkem, ať začne podnikat kroky na napravení toho prů...u
>>
>>a co jste jí ústně sdělila? Zrušila jste jí prac.
>>poměr ve zkuš. době, předala jste jí (písemně) co?
>>Jestli
>>jste jí písemně nezrušila PP, ona nepřevzala nic, tak
>>dle mého názoru, je stále Vaší zam-kyní. Předala jste
>>jí potvrzení o zaměstnání (zápočtový list)?
>ano dala jsem jí zápočtový list
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.