Re: 2. Dítě - narok na dovolenou
Pokud trvala PPM 19.1.-2.8.2018 tak máte za rok 2018 nárok na dovolenou - celoroční nárok.
Žádala jste o čerpání nebo o proplacení?
Správně má být čerpnání, proplácí se pouze při ukončení pracovního poměru.
Pokud jste nečerpala ihned po skončení PPM, a zameškáte v 2018 rodičovskou dovolenou více než 100 dnů, tak se bude celoroční nárok krátit.
Dostal tu Vaši žádost o čerpání dovolené zaměstnavatel včas - tzn. nejpozději v den skončení MD? Tím nereagováním máte na mysli to, že Vám neodpověděl nebo že Vám nepřišly peníze? Protože ne tu žádost se neodpovídá, žádost zaměstnavatel má akceptovat a mzdovka Vám má čerpání dovolené zadat. Zkusila jste zkontaktovat mzdovou účetní a zeptat se jí, jak to vypadá a proč ji nemáte zaplacenou?
Zadost dostali vcas. U prvního dítěte mi přišel dopis, ze zaměstnavatel s čerpáním dovolene souhlasí a následně přišly peníze a vyplatnice. Teď nic. Dovolenou jsem čerpala v srpnu, peníze měly tedy přijít do konce září. Začátkem října se jim zasilala zadost opětovně. Říjen konci zítra a nemám peníze ani žádnou reakci. Zaměstnavateli se vše odesilalo doporucene, do vlastních rukou. Mzdové jsem nevolala, není s ni rozumná řec. Řekla by mi, ze nemám na nic nárok. Opakovaně mi dělají problémy
Žádost zněla na čerpání dovolené?
Jak víte, že by Vám řekla, že nemáte nárok? Třeba ví, že nárok máte, ale Vaši žádost nedostala. Nebo jí to šéf zakázal platit. Zavolejte jí a uvidíte. Když řekne, že nárok nemáte, řekněte jí, ať si ověří v zákoníku práce, že doba mateřské se považuje za dobu odpracovanou a tudíž vzniká nárok na dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.