Re: OT Obrat v DPH u OSVČ
Já vím, že je obrat bez daně, ale nevím, jaké DPH bylo v prosinci 2017, mám tržby s DPH 15% i 21%. Takže to tedy znamená, že jsem měla předtím, než jsem se stala plátcem DPH počítat taky obrat "tržby" bez DPH? Ale v jaké výši - 15% nebo 21%? Takže se klidně mohlo stát, že jsem ani plátcem DPH být nemusela, že jsem ten obrat "tržby" počítala špatně.
Ale ne, počítala jste to dobře. Daní se myslí Vámi uplatněná daň. Když nejste plátcem daň neuplatňujete takže i tehdy je to, co máte obdržet úplatou bez daně.
Jste plátcem od ledna, pro podání žádosti na zrušení plátcovství musí uplynout 1 rok a 1 rok uplyne 1.1.2019; 12 předcházejících měsíců začalo tedy až v lednu 2018 :)
Když mi to nepřekročí limit 1 mil.,tak si podám žádost o zrušení registrace. A zase budu počítat 12 předch.měsíců tržbu od začátku zrušení registrace. Ale budu mít pořád EET.Když ty tržby budou za předch. 12 měsíců zase víc jak 1 mil., tak se zase musím přihlásit k registraci. Takže zase ten samý kolotoč jako na konci roku 2017. A takto se to může opakovat pořád dokolečka. Rozumím tomu správně? Moc děkuju za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.