Re: Podnikání- rady zkušených podnikat x
Když se kouknu na ty úspěšné i neúspěšné z mého okolí, tak bych Vám poradila, abyste si hlavně střízlivě a pořádně propočítal Vaše náklady a zisky a dával si velký pozor na to, abyste se nezadlužil. Když obchody jdou, tak si dával stranou na dobu, kdy to moc nejde. Zažila jsem hromady lidí, co si hned vzaly auto na leasing a tohle a támhleto /však to odepíšete z daní, panáčku/ a pak jim všechno sebrali.
Já bych se nebála začít, zpočátku si sedněte a zkuste si spočítat jaké musíte mít příjmy, abyste v tom svém oboru podnikání pokryl veškeré náklady a ještě vám zbyl zisk.Musíte si stanovit zda budete podnikat sám nebo se zaměstnanci, v pronájmu nebo ve svém, za vlastní peníze nebo půjčené. Udělat si takový malý průzkum, jestli je o to co nabízíte zájem. Začít pomalu a ze začátku to bude řehole, ale až se rozkoukáte , zjistíte, že být svým pánem je fajn. Já jsem OSVČ již 13 let a nestěžuji si, pouze na naše zákonodárce a úřady...občas, ale je to houby platné.Je také potřeba plnit dané slovo, vyjít zákazníkům vstříc,dodržovat termíny a jiné podobné maličkosti. Přeju hodně štěstí.
Pracuju už 12. rokem v autobazaru a mimo jiné nám sem vozí zabavené vozy od leasingových společností, proto říkám, že vím, o čem mluvím. To začne třeba paní prodávat pojištění nebo kosmetiku, ono to ze začátku jde, tak hup do leasingu za 6000 měsíčně. A po půl roce je bez auta a s dluhy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.