Vlákno názorů k dotazu Soukromá SIM karta ve firemním telefonu od JirkaZ - Re: Soukromá SIM karta ve firemním telef Můj názor...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2019 21:24

JirkaZ (neregistrovaný)

Re: Soukromá SIM karta ve firemním telef
    Můj názor je, že celé to aranžmá je poněkud nešťastné, protože při případném odchodu zaměstnance z firmy zároveň "odejdou" i všechny firemní kontakty. Taková situace se řeší telefonem se dvěma SIM kartami : soukromou a firemní. Pak nemusí být žádná smlouva, protože o soukromé SIM kartě oficiálně vůbec nevíte.

Pokud už je ale rozhodnuto, pak situace je podobná "notebooku i pro soukromé účely". I mobil bude používán pro soukromé i služební účely. Smlouvu se zaměstnancem mít budete a víc není třeba.

A když už budete chtít být velmi akurátní, tak uplatníte odpočet DPH odpovídající pouze firemnímu užití. DPH odpovídající soukromému užití dáte do nákladů podobně jako PC telefonu.

Pokud jste větší firma a máte víc mobilních telefonů, tak bych se s tím moc nezabýval. Ještě jsem neviděl kontrolu, která by se zabývala párováním mobilních přístrojů s tel. čísly.

• 2. 2. 2019 13:28

evkanet

Re: Soukromá SIM karta ve firemním telef
    K tomu aranžma mate naprostou pravdu. Nicmene v tomto pripade jsme anektovali malou firmu i s majitelem a zaclenili ji jako dalsi obor do cele firmy, "matka" defakto kryje pravne cely bussines, kdyby byly problemy je firma pripravena zahodit tuto anexi i s majitelem. Majitel si takto chrani sve kontakty, ktere svym zpusobem nidky nase nebyly.

K reseni jsme zvolili konzultaci s jinym poradcem. ten potvrdil problemovost tohoto pripada a prisel z resenim. Nakoupily jsme od Vodafone tarify za 0,- a jeden pridelily s telefonem protokolarne byvalemu majiteli. To jestli to cislo pouziva, nebo si na nej necha jen volat v pripade 0 faktury uz podle poradce nikdo resit nebude. Tak snad je to tim uzavreno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).