Vlákno názorů k dotazu Opět dovolená od waldmann - Re: Opět dovolená Získáte nárok nejvýše na 1/12, pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2005 13:02

waldmann (neregistrovaný)

Re: Opět dovolená
    Získáte nárok nejvýše na 1/12, pokud odpracujete aspoň 22 dnů. 1/12 z 20 = 1,5, 1/12 z 25 = 2 dny, 1/12 z 30 = 2,5.

• 9. 12. 2005 13:46

Anonymní (neregistrovaný)

Teď si to tedy nevybavuji přesně a ani si to nemám kde ověřit, ale jak je to v případě přechodu mezi zaměstnavateli tak, že jeden den se končí u jednoho a druhý den začíná u jiného?

• 9. 12. 2005 21:19

pokud vám doba přechodu k novému zaměstnavateli navazuje -může být mezi tím i sobota,neděle,nesmí být 1 pracovní den, máte splněnou podmínku 60 dnů, pak poměrnou část např. za listopad by vám měl započítat ten zaměstnavatel, kde pracujete více než půl měsíce - ale není nad dohodu mezi zaměstnavateli. Ten první vám totiž smí započítat poměrnou část, jen pokud ví resp. mu doložíte či prokážete, že nastupujete do dalšího pracovního poměru následovně bez přerušení - ale v praxi to vidím jako problém, já bych to nezaplatila ale upozornila zaměstnance na to, aby svého nového zaměstnavatele upozornil, že v předešlém zaměstnání mu poměrnou část nezapočítali a aby si to v případě potřeby u bývalého zaměstnavatele ověřili. Píšu to asi dost kostrbatě, ale doufám, že mi rozumíte. V každém případě, pokud nastupujete během měsíce a bez "přerušení" nemůžete o nárok na dovolenou za tento měsíc za výše uvedených splněných podmínek - přijít, ale raději si to pohlídejte.

• 10. 12. 2005 1:07

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud jste nastoupila 7.11., tak v žádném případě neodpracuje 60 směn. Takže nevzniká nárok na 1/12 za každý odpracovaný měsíc, ale na 1/12 za každých 22 odpracovaných směn.
    V předešlém zaměstnání, kde jste byla od 1.9. do 6.11. také nesplňujete podmínku 60 odpracovaných směn, takže tam Vám také vznikl nárok na 1/12 za každých 22 odpracovaných směn. (Do odpracovaných směn se počítají i dny placených svátků).

• 10. 12. 2005 17:33

paní Jiřko nějak tomu nerozumím - 60 dní přece paní splnila, vždyt psala, že pracovala od ledna do srpna, až pak měla ty přestupy ??! ona nenastoupila poprvé letos až 7.11. takže zde už vůbec nejde o nově odpracovaných 60 dní, ty už dávno splnila ! ale to se stalo asi tím krácením textu, začátek jste už asi neměla možnost číst - dost se mi to krácení nelíbí,pak může vzniknout takovéhle nedorozumění.

• 10. 12. 2005 23:26

Jiřka (neregistrovaný)

Ne, je to tak jak píšu. Každý zaměstnavatel totiž posuzuje těch 60 odpracovaných dní pouze u sebe. A ještě v každém kalendářním roce zvlášť. Takže když byla od 1.1. do 31.8. zaměstnaná ve firmě A ( a nebyla dlouhodobě nemocná), 60 odpracovaných směn tam splnila a náleželo jí 8/12. Od 1.9. do 6.11. byla ve firmě B. Tady 60 směn neodpracovala, náležela jí tudíž 1/12 za každých 22 odpracovaných směn. Ve firmě C je od 7.11. a do 31.12. také 60 směn neodpracuje, bude jí také náležet 1/12 za každých 22 odpracovaných směn. Od 1.1. začne firma C posuzovat u každého ze svých zaměstnanců nárok na dovolenou na rok 2006 opět od začátku. Kdyby tady např. 15.2. skončila, neodpracovala v roce 2006 60 směn a zase by jí náležela pouze 1/12 za každých 22 odpracovaných směn.
    S tím mazáním příspěvků máte pravdu, taky musím předešlé příspěvky umazat, protože už jsem překročila počet znaků. Člověk si nemůže přečíst všechno k danému tématu najednou. Je to na zlost.

• 11. 12. 2005 19:54

tedy, paní Jiřko, vy mi dáváte a to už jsem si myslela, že dovolenou ovládám :-( domnívala jsem se, že splní-li 60 dnů v kal. roce,pak již u dalších zaměstnavatelů sleduji pouze, jedná-li se o nepřetržitý pracvoní poměr a nemusím sledovat znovu 60 dnů ??

• 11. 12. 2005 20:56

Jiřka (neregistrovaný)

>>>paní Jiřko nějak tomu nerozumím - 60 dní přece paní
    >>>splnila, vždyt psala, že pracovala od ledna do srpna,
    >>>až
    >>>pak měla ty přestupy ??! ona nenastoupila poprvé
    >>>letos
    >>>až 7.11. takže zde už vůbec nejde o nově
    >>>odpracovaných 60 dní, ty už dávno splnila ! ale to se
    >>>stalo asi
    >>>tím krácením textu, začátek jste už asi neměla
    >>>možnost
    >>>číst - dost se mi to krácení nelíbí,pak může
    >>>vzniknout
    >>>takovéhle nedorozumění.

>tedy, paní Jiřko, vy mi dáváte a to už jsem si
    >myslela, že dovolenou ovládám :-( domnívala jsem se, že
    >splní-li 60 dnů v kal. roce,pak již u dalších
    >zaměstnavatelů sleduji pouze, jedná-li se o nepřetržitý pracvoní
    >poměr a nemusím sledovat znovu 60 dnů ??

Opravdu je to tak, jak píšu. Každý zaměstnavatel sleduje 60 odpracovaných směn jen u sebe. A navíc v každém kalendářním roce zvlášť, i když zaměstnanci pracovní poměr stále trvá u téhož zaměstnavatele (vždy od 1.1. začne tentýž zaměstnavatel počítat 60 směn znovu od začátku).

• 12. 12. 2005 6:32

to vím, že v každém kal.roce zvlášť, dobře jdu to nastudovat a děkuji !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).