Re: roční zúčtování - děti - část roku
Pokud děti splňují celý rok podmínky pro daňové zvýhodnění, tak uplatníte celý rok. Slevu na poplatníka taky za celý rok.
Trapně jsem předpokládala, že máte potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků, že daňové zvýhodnění neuplatňoval.
to mám, ale jen datumove od doby, co nastoupila k nám. myslíte ze mohu tedy uplatnit i ty měsíce, co pracovala u predchoziho zaměstnavatele, kde jsou na potvrzení od něj děti vypsané, ze uplatnovala? děkuji
Potřebujete potvrzení za dobu, kdy nikde neuplatňovala. Nejlepší by pro RZD bylo za dobu od 1.1.2018 do 31.12.2018.
Predpokladam,ze v měsících,kdy neuplatňovala,uplatňoval manžel-to mi řekla.. V tom případě bych tedy uplatnila pouze mesice jak píšu výše....pouze v naší firmě a ve firmě ,kde ma ty děti vypsané na Potvrzení o příjmu?
Celé odpoledne jsem si myslela, že otec neuplatňoval. Proto mne to zaskočilo. Chtěla bych to potvrzení jeho zaměstnavatele, kdy uplatňoval a kdy ne. Budete mít jistotu, že ji nepoškodíte a ani nebudete mít problémy s kontrolou.