Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Příspěvek na penzijní připojištění. od Soňa... - Dobrý den, paní Jasná, s dovolením se přidávám...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2019 7:57

    Soňa...

    Dobrý den, paní Jasná, s dovolením se přidávám s dotazem. Ve firmě máme ten samý případ, co tazatel zde. Ještě k tomu chce majitel příspěvek na životní pojištění vyplatit na konci roku a to jednorázovou částkou, která se bude odvíjet podle toho, kolik absence měl který zaměstnanec. Prosím, musí být smlouva uzavřena dříve, než např. 1.12.2019 ? Může vyplatit jednorázově až na konci roku ? O tom, že na toto musí být vydán předpis/směrnice není pochyb, jen když jsem to majiteli řekla, vyhrkl na mne, že to jsou jeho peníze, žádný papír na to proto nebude, on si s nimi může dělat co chce ! Děkuji, hezký den.

  • 21. 3. 2019 8:14

    jasná. (neregistrovaný)

    Je na zaměstnavateli, jakým způsobem bude příspěvek vyplácen. Může každý měsíc nebo jednorázově. Je to benefit a záleží na zaměstnavateli, jaké podmínky stanoví. Vázat vyplácení na absenci se mi však nezdá moc rozumné, ale nedokážu odpovědět, zda to je proti něčemu.

  • 21. 3. 2019 9:48

    j s (neregistrovaný)

    JIž pár let poskytuje zaměstnavatel příspěvek na penzijní připojištění jednou ročně. Vždy na konci roku podle výsledků daného roku. V loňském roce zaměstnavatel rozhodl, že ten, kdo nastoupil v průběhu roku, dostane roční příspěvek krácený podle počtu měsíců práce ve firmě. Upravili jsme podle toho směrnici, daňařka to takto schválila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).