Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Může nový zaměstnavatel volat původnímu a ptát se? od Miluškaaa - V naší firmě neposkytujeme žádné reference a ani...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2019 8:32

    Miluškaaa

    V naší firmě neposkytujeme žádné reference a ani se na reference neptáme. Myslím, že to je lepší, každý si musí udělat o zaměstnanci svůj vlastní obrázek už při pohovoru. Musíte se asi ptát na ty správné otázky, ze kterých se zjistí, zda se do týmu zaměstnanec bude hodit nebo ne. Myslím, že bývalý zaměstnavatel Vám nemůže ani poskytnout pravdivé informace. Všichni odpovídají podle toho, v jakém "stavu" se rozešli, nebo s kým se na referencích domluví. Ale na druhou stranu.. Je pěkné slyšet chválu o opravdu šikovném zaměstnanci :)

  • 14. 5. 2019 11:58

    III (neregistrovaný)

    Za mne tohle není správná odpověď. My po uchazečích někdy chceme posudek a jeho bývalý zaměstnavatel je povinen mu jej vydat.

    § 314

    (1) Požádá-li zaměstnanec zaměstnavatele o vydání posudku o pracovní činnosti (pracovní posudek), je zaměstnavatel povinen do 15 dnů zaměstnanci tento posudek vydat; zaměstnavatel však není povinen vydat mu jej dříve, než v době 2 měsíců před skončením jeho zaměstnání. Pracovním posudkem jsou veškeré písemnosti týkající se hodnocení práce zaměstnance, jeho kvalifikace, schopností a dalších skutečností, které mají vztah k výkonu práce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).