Obě DPP jsou u téhož zaměstnavatele? V takovém případě se daňové základy sečtou v jeden daňový základ a výsledkem je 1 daň.
U DPP platí toto:
Nepodepsané prohlášení a daňový základ do 10000 Kč = daň srážková.
Nepodepsané prohlášení a daňový základ nad 10000 Kč = daň zálohová
Podepsané prohlášení = vždy daň zálohová
Děkuji za rychlou odpověď. Ano, obě jsou u jednoho zaměstnavatele a vždy se mi obě daně objevily v kolonce srážková. Správce prováděl nějaké změny v programu a začala se mi ta vyšší daň tisknout v kolonce zálohová, tzn je to špatně, ale jsem začátečník, raději se ptám...děkuji
Moc děkuju, také myslím a vůbec nechápu proč se mi tiskne v kolonce zálohová. To musím asi vyřešit se správcem programu. Děkuji. Jen jsem se potřebovala ujistit, že je to správně. Daň mám ale zobrazenou dvěma položkami, protože má zaměstnanec pokaždé jiný tarif a tudíž ho zadávám do PC 2x, to je možné pokud nepřesáhnu 10000?
Měla by být ta srážková daň jen jednou částkou. Každopádně v součtu musí vyjít, jako by byla jedna částka. Dvěma částkami by se uváděla např. v případě, že by bylo nepodepsané prohlášení šlo by o DPP plus např. DPČ. Protože pokud není podepsané prohlášení, tak se sráží srážková daň z odměny DPP do 10.000 včetně a z odměny DPČ nebo mzdy z pracovního poměru do 3000 včetně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.