Mám k tomu opravdu jen ten výpis a mluvila jsem s ním. Dále jsem se dívala právě na to účetnictví,které jsem převzala - na rok 2018, tak jak to dělala ta účetní společnost.Ta nic neúročila, prostě jen účtovala tam a zase zpět bankou. Přemýšlím o roce 2019, který budu dělat já. Nic neúročit mi přijde zvláštní ...
Možná se to dá brát jako bezúročná zápůjčka od s.r.o. a pokud je společník=jednatel a pobírá mzdu nebo odměnu, tak se budete řídit §6/9 písm.v) a pokud nepobírá, potom §4a) písm.m ) ZDP. Pokud se vejdete do tam uvedených částek, potom by "jiný majetkový prospěch = odpuštěné úroky " mohl být osvobozen.
Odměnu,mzdu,... nic nepobírá ani při rozdělování zisku si nic nevyplácí, vše nechává na 428.
Takže §4a - 4. v úhrnu příjmy z těchto majetkových prospěchů od téhož poplatníka nepřesáhnou ve zdaňovacím období částku 100000 Kč,
To znamená, že si může "půjčit" pouze 100.000 Kč? Nebo rozdíl mezi půjčeným a vráceným je do 100.000 Kč
Děkuji SGC
Dobrý večer,
povídání p. Alen1, jak píše někdo před Vámi si najdu. Částka 100.000 Kč jsou tedy ty úroky? Jestli je to tak, tak to je v pohodě. R. 2018 - půjčil si 125.000 a vrátil 56.000.
Smlouva není problém dodělat. Jestli těch 100.000 Kč jsou opravdu jen ty úroky, tak to mám ohromnou radost :-).
Děkuji SGC
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.