Moc děkuji paní Líbo. Mám požadovat něco dalšího, nebo postačí toto z února 20190, kde je přesně napsáno: Rektorát...... potvrzuje, že XXXX nar...... je studentkou prezenční formy studia navazujícího magisterského studijního programu Ekonomika atd......, zapsanou od 22.2.2019 v letním semestru akademického roku 2018/2019, který trvá do 14.9.2019. Slevu dostane naposledy tedy v září? Nezáleží tedy na tom kolik si v měsíci srpnu a září nyní vydělala? Předem moc děkuji.
Paní Jasná moc děkuji. Řekla jsem to zaměstnankyni a uvidím co na něm bude napsané. Nevím, jak to standardně chodí, když někdo takto zanechá studia. Pak se budu řídit čím, prosím? Pokud bude na potvrzení např. do června tzn., že sleva na dítě už zaměstnanci nenáležela za červenec a srpen. Jak to napravím, když tuto slevu dostal? V další výplatě? Pokud tam bude např. do 15.9., tak by za září slevu ještě dostal i přesto že dítě již pracovalo? Předem moc děkuji a omlouvám se. Děkuji.
Dobrý den, paní Jasná,
nyní mi zaměstnanec přeposlal Potvrzení o ukončení studia. V něm se píše, že rektorát potvrzuje, že XXXXX, ukončila studium to a to v prezenční formě. Studium trvalo od XXX do 17.9.2019. Dnešní datum a razítko. Nic jiného. Důvod ukončení tam není napsaný. Nevíte, prosím tedy, zda náleží zaměstnankyně sleva na dítě i za září i když už od poloviny srpna bylo dítě někde zaměstnáno? Předem moc děkuji.
Přesně tak. Student si může vydělávat neomezeně. Rozhodující je, dokdy ho škola vedla jako svého studenta a za ten měsíc ještě náleží rodiči zvýhodnění a to dítě může také ze svých příjmů uplatnit studentskou slevu (rozhodující je stav 1. den v tom měsíci - zda byl 1. toho měsíce student nebo ne). Důvod ukončení studia je rozhodující v případě, že bylo VŠ studium ukončeno řádně, tj. státnicí . Pokud by bylo ukončeno studium státnicí (tedy řádně), pak se posuzuje ještě měsíc, který následuje po měsíci, ve kterém byly státnice. Pokud dítě nemá v tom následujícím měsíci pojištěné příjmy po celý měsíc, pak je nárok ještě ten následující měsíc.
Ale v případě zanechání studia (a je jedno, zda dítě chtělo ukončit studium samo nebo jestli ho škola vyhodila) je rozhodující den, který škola uvedla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.