Re: Zaměstnanec po výpovědi na nemocensk
>Dobrý den,
>jsem nová malá organizace,začala jsem podnikat
>18.11.05.Můj první zaměstnanec se po třech směnách ukázal
>jako alkoholik,zloděj a patologický lhář.Dostal okamžitou
>výpověď dohodou.Zaměstnán byl od
>18.11.-25.11.Dnes,tj.15.12. mi od něj přišel nemocenský lístek,počátek
>nemoc.je 9.12.Prosím o radu.Vyplývá z toho něco pro mě
>kromě toho,že ten lístek zanesu na OSSZ?Hledala jsem i ve
>starých radách a nenašla.Předem děkuji za radu.A. Výpověď nebyla asi dohodou ale ve zkušební době. Nyní marodí v " ochranné lhůtě ". Neschopenku od něj zaneste na sociálku. Přeji v podnikání víc štěstí.
Vyplývá z toho to, že mu ještě nemůžete ukončit ELDZ - ten až po ukončení pracovní neschopnosti, protože se o tom na ELDZ píše záznam na dalším řádku, "ukončovací" neschopenku Vám také musí doručit.
A neměla být výpověd ale zrušení pracovního poměru ve zkušební době, tedy pokud jste si v pracovní smlouvě zkušební dobu sjednala - max. 3-měsíční.
*
Ochranná doba je 42 dnů po skončení činnosti zakládající účast na nem. pojištění. Pokud však tuto činnost vykonával po kratší dobu, činní tato lhůta jen tolik kalendářních dnů kolik kalendářní dnů tato činnost trvala.Činnost trvala 8 kalendářních dnů. Ochranná doba pro rozvázání prac. poměru trvala do 3. 12. 05. Dne 9. 12. již není v ochranné době. Vrátila bych mu neschopenku.
*jestě je tu ale věc, kdy rozvázal pracovní poměr v předchozím zaměstanání? Pokud tam oddělal alespoň 2 měsíce a po rozvazu nastoupil k vám do prac. poměru a nevyčerpal v mezidobí celých 42 KD ochranné doby, potom se mu část nevyčerpané doby přičítá k 8 KD u vás. Např. u minulého zaměstnavatele pracoval do 31. 10. Ochranná doba do nástupu u Vás je 17 KD, zbývalo mu z předchozího místa 25 KD a ty se přičtou k 8 KD. Takže jak to dělal před vámi?
>>Děkuji za rady,spadl mi kámen ze srdce,bála jsem
>>se,že
>>ještě za něho budu muset něco platit.Už i tak to byla
>>drahá zkušenost(manko,soc.,zdrav.,plat...).Prostě v
>>tom umí chodit,ale asi narazil.
>*jestě je tu ale věc, kdy rozvázal pracovní poměr v
>předchozím zaměstanání? Pokud tam oddělal alespoň 2
>měsíce a po rozvazu nastoupil k vám do prac. poměru a
>nevyčerpal v mezidobí celých 42 KD ochranné doby, potom se
>mu část nevyčerpané doby přičítá k 8 KD u vás. Např. u
>minulého zaměstnavatele pracoval do 31. 10. Ochranná
>doba do nástupu u Vás je 17 KD, zbývalo mu z
>předchozího místa 25 KD a ty se přičtou k 8 KD. Takže jak to
>dělal před vámi?
No,to by mě taky zajímalo.Matně si vzpomínám,že byl dlouhou dobu na ÚP.Momentálně si nevybavuju,jestli donesl potvrzení z ÚP o ukončení evidence,papíry mám u účetního.Pokud ale byl na pracáku,tak jsem z obliga,že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.