Diskriminace nikoliv, když tak nerovné zacházení v oblasti pracovních podmínek.
Pracovní doba se vztahuje k týdnu, týden je 7 dnů po sobě jdoucích.
Na věcnou odpověď je potřeba napsat více souvislostí, ale vy se ptáte, zda můžete zaměstnavatele upozornit. Odpověď: Ano, zaměstnavatele můžete upozornit na cokoliv.
Tak možná na to pohlížím chybně, nejsem právník, ale já v tom žádnou diskriminaci nevidím, pokud je možnost si vybrat, zda budete chodit na ranní nebo odpolední. Kratší odpolední směna mi nepřijde diskriminací, protože zcela jistě podmínky pro odpolední výkon práce jsou o něco těžší, než při směně ranní. Ať už jde o dojíždění, možnost být s rodinou a pod. Takže mně to spíše příjde, že když vy nemůžete chodit na odpolední, protože se vám to nehodí, tak proč by někdo jiný měl mít nějakou výhodu, že ? Kdybyste chodila vy na tu odpolední, tak by vás ani nenapadlo se ozývat, že je to diskriminace, nebo se pletu a jste tak uvědomělá, že byste tvrdila zaměstnavateli, že vám tu pracovní dobu má srovnat také na 8 hod. denně? Pokud ano, tak se vám za své podezření hluboce omlouvám.
Otázkou je, o jaký jde provoz (režim práce). Zda jde o jednosměnný nebo dvousměnný nebo třísměnný či nepřetržitý. Podle toho, co píšete, o třísměnný ani nepřetržitý nejde.
Píšete, že Váš druh práce je skladník. Střídáte se vzájemně s jiným skladníkem na pracovišti? Tzn. že nemůžete konat práci na témže místě oba zaráz, ale když Vy z ranní směny odcházíte, střídá Vás druhý na odpolední směně? Pokud by tomu bylo tak, mohlo by se jednat o dvousměnný režim, kde je zákonná týdenní pracovní doba 38,75 h.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.