V měsíci květnu netrval pracovní poměr celý kalendářní měsíc. Pokud odpracoval alespoň 60 dnů a PP bude trvat do 31.12.2019, je nárok na dovolenou za měsíce červen-prosinec, tedy na 11,5 dne.
V případě, že by jeho předchozí pracovní poměr skončil 1.5.2019, byl by u vás nárok na dovolenou i za květen.
Dobrý den, moc děkuji za upřesnění, myslela jsem si, že to souvisí s tím, že neodpracoval celý měsíc, ale program mě úplně zmátl když to nejprve spočítal na 13,5 a následně po prvním čerpání to přepočítal na 11,5.Kdy mu skončil předchozí pracovní poměr samozřejmě prověřím.
Děkuji za váš čas.
Kačka
Mám klienta, který se jako zaměstnavatel "odklonil ve prospěch zaměstnance" a v podobných případech všem zaměstnancům, se kterými uzavřel pracovní smlouvu od 2.1. nebo 2.5. (první den v měsíci neměli zaměstnavatele + současně byl státní svátek), uznal nárok na řádnou dovolenou i za tyto kalendářní měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.