Mně kontroloval účetnictví v rámci kontroly živnostenský úřad, FÚ nikdy nezpochybnil způsob zaúčtování - vždy se musí sledovat správné stanovení daně a to u změny způsobu úhrady prostě u podvojného účetnictví není.
Navíc prvotní zaúčtování bylo správně, účetní nemohla vědět, že dojde k platbě bankou.
Podle toho co tazatelka uvedla vůbec nebyly peníze v hotovosti z pokladny vydány a v pokladně byl zaevidován výdajový pokladní doklad, ke kterému není žádný reálný podklad. To není "jen" změna způsobu úhrady. To je na neprůkaznost účetních záznamů.
Tazatelka může svůj dotaz upřesnit pokud tomu to bylo jinak a oni zaplatili závazek 2x / poprvé hotově a podruhé ještě navíc bankou /.
Dobrý den,
ano peníze z pokladny vydány nebyli, zaplaceno bylo pouze z banky.
Jedná se o malou častku, takže KH ani tisknout znovu nemusím, jen podklady k DPH si tedy vytisknu znovu- ještě otázka co si na ty nově tištěné podklady píšete?
Moc děkuji, ani nevíte jak jste mně pomohla.
Po zkontrolování, zda je jinak vše OK (stejné výsledné částky atd.) bych skartovala staré podklady a nové podklady bych vytiskla s datem vystavení Přiznání k DPH. Nic bych dalšího na podklady neuváděla. Asi budete muset vytisknout i nové podklady pro KH, i tam se měnilo Číslo dokladu a údaj o Zdroji v Sekci B.3.
Ještě se podívejte do Účetního deníku, do tiskových sestav, na Kontrolní sestavu Kontrola pohybu na účtu DPH s přiznáním k DPH - září 2019, zda je tam vše OK, resp. zda tam nejsou uvedeny nějaké záznamy. Neměly by být.
paní co mě tu zaučovala žádné podklady k B.3 netiskla, jen KH přehled a tento doklad tam je pouze v celkové částce , takže samostatně se nezobrazuje, je nutné tisknout i doklady k B.3? Jinak mi vše sedí, jste skvělá! Teď už to také vidím, nechápu, že mě to nenapadlo... zkušenosti :)
SW Pohoda, Účetnictví, Daň z přídané hodnoty, Kontrolní hlášení. Najedete na řádek s měsícem září a dvakrát na něj kliknete - dostanete se do Položek kontrolního hlášení. Tam je i tisková sestava, kde jsou všechny doklady, které jsou uvedeny v Kontrolním hlášení za sledované období. Tisknu buď po odevzdání KH, nebo spíš u čtvrtletních plátců DPH po odevzdání Přiznání k DPH. A u malých firem při účetní závěrce. Ale v PC kontroluji vždy, bez toho Kontrolní hlášení nepodám. Je tam i hlášení u Stavu položky "V pořádku" (zelená), nebo jiné hlášení (červená), takže pro mně je to interní kontrola.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.