Účetní mi počítá průměr včetně mezd, kde už mám náhrady, to je tedy špatně? Prodejna byla zavřená od srpna, kde jsem čerpala ještě dovolenou, do konce října. Takže v listopadové mzdě bych měla mít průměr z mezd za červenec,srpen, září? V září jsem měla ale již náhradu mzdy. Jde mi o to, že za srpen a září jsem měla o dost větší mzdu, než dostanu v listopadu. Myslela jsem, že mzda bude po dobu náhrad zhruba stejná. Rozdíl je cca 7 tisíc. Děkuji za odpověď.
Píšete, že v listopadu už nemáte náhradu mzdy, protože prodejna už je otevřená. Dostanete mzdu podle mzdového výměru. Průměrný výdělek může ovlivnit nejvýš příplatky.
§ 355
(1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
(2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
Můžete mi prosím ještě poradit, kde najdu jak vypočítat náhrady při překážkách na straně zaměstnavatele. Jde mi hlavně o větu, že se do výpočtu průměru nezapočítávají náhrady. Toto musím účetní doložit. Tvrdí mi, že započítávají. A mzdy dělala tudíž průměrem ze III. Q. Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.