Máte ve "výplatce" / únorové 2019, březnové 2019 / uvedeno nějaké vyúčtování z ročního vyúčtování daně za rok 2018? Mzdová účetní jen tak bez dalšího nemůže za někoho bez plné moci podávat Přiznání k dani z příjmu FO. Musíte se ptát zaměstnavatele, proč jste neobdržela přeplatek z vyúčtování ročního zúčtování daně za rok 2018 ve své mzdě.
V žádné výplatnici nebyly daně vráceny. Na otázku, kdy bude vrácení daně, mi (nyní již bývalá) účetní odpověděla, že až to FÚ pošle. Bylo nám to divný, ale prý ta možnost (účetní říkala) je - buďto to máme ve výplatě nebo posílá FÚ na účet. Daňové přiznání z nás zaměstnanců opravdu nikdo nepodepisoval, a opravdu ostatním přišly přeplatky z FÚ na jejich účet (ne ve mzdě). Já si pak na netu našla, že přeplatky pod 100 Kč FÚ nezasílá...
Omluva, ruším odpověď, špatně jsem četla - psala jste, že jste nepodepsala přiznání, ne daňové prohlášení. Jděte za účetní, ať Vám ukáže Váš výpočet RZD za rok 2018, který prováděla začátkem roku 2019. Protože jestli jste začátkem roku 2019 podepsala v účtárně žádost o RZD za rok 2018 a účetní RZD provedla a vyšla Vám nějaká vratka, pak Vám ji měla nejpozději ve mzdě za březen 2019 vyplatit.
Zaměstnavatel tyto vratky vyplatí jednotlivým zaměstnancům a požádá FÚ, aby mu ty peníze poslal (anebo o ně snižuje odvody daně v dalších měsících).
Ale zcela určitě, co se týká vratek kolegů, to nemohlo být tak, že ona jim na žádost o RZD vypočítala RZD a vrátil by to přímo jim FÚ. To na 100% ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.