Moc Vám děkuji. Právě, že jsem se setkala s názorem, že těch 26 hodin se proplatí průměrem + příplatek. Takhle tedy pokud vyrovnávací období skončí např. teď v prosinci a bude se mu to proplácet v prosincové výplatě, tak když nebude mít dovču dostane 30000Kč + ((30000/165)*26) + 25% příplatek za přesčas za každou hodinu počítaný z průměru. Mohu, ještě poprosit o kontrolu? Moc Vám děkuji.
Dobrý den, paní Jasná,
mohla bych Vás ještě poprosit o radu ohledně vyrovnávacího období? Nyní jsem si volala na podporu programu. Mám zaměstnance, který má turnus. U nich máme VO 26 týdnů. Jede ten svůj daný turnus v měsíci a mezi to se mu vloží ještě navíc např. pár hodin přesčasu. Kdy mu tento přesčas navíc oproti turnusu proplatím prosím? Na podpoře programu mi sdělili, že v daném měsíci, kdy měl ty hodiny navíc, tak ty mu proplatím spočítám, jak jsme si psaly níže. Příplatek za přesčas mu nedám a ten mu dám, až když na konci VO zjistím, zda na něj má nárok či nikoliv. Jsem z toho teď trošku zmatená. Jak to je tedy na konci VO tam zjišťuji, zda z toho daného turnusu měl něco navíc či méně a to jsem myslela, že se proplatí, jak jsme si psali. No a teď mě tam mate i to, s tím, že mi paní řekla, že mu vlastně mzdu za ten přesčas oproti turnusu navíc zaplatím hned a pak se uvidí co s příplatkem. Co když na konci období zjistím, že má např. těch 26 hodin z toho turnusu navíc, to mu budu muset zaplatit z vypočítat, jak jste psala + příplatek a když bude tam mít ještě navíc tyto hodin, které se do turnusu vložili navíc, tak k těm ještě dopočítat příplatek? Paní na podpoře mě strašně zmátla a já nevím, co je správné. Moc se omlouvám a předem moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.