Počítáte podle vzorečku. Průměrný hodinový výdělek (ve vašem případě pravděpodobný průměrný hodinový výdělek) krát týdenní pracovní doba krát kooficient 4,348 = průměrný hrubý měsíční výdělek. A z toho klasicky spočítáte čistý měsíční výdělek, jen nezapočítáte případný daňový bonus.
Ještě jste nikdy nikomu nepočítala pravděpodobný průměr? Je více možností, jak jej stanovit a u všech zaměstnanců byste měla použít stejný postup. Podívejte se do historie výplat, určitě někdo z nových zaměstnanců již měl stanovený pravděpodobný průměr pro výpočet náhrad, například pro dovolenou nebo pro omluvené pracovní volno.
Jistě něco tady po kolegyni zůstalo, ale já tomu právě moc nerozumím. Našla jsem dva způsoby výpočtu, to mě mate. Nevím, zda se berou odpracované hodiny nebo fond za minulý nebo aktuální kvartál.
Fond říjen - 184, listopad 168 a prosinec 176 (berou se svátky?), tedy 3*18000/528=102,27 nebo je lepší vzít jenom za jeden měsíc 18000/168=107,14 nebo se berou odpracované hodiny 18000/144=125?
Ve směrnici jsem našla formulaci "V daném rozhodném období se sečtou smluvní mzdy dle mzdového výměru a vyplacené odměny za odpracované měsíce a vydělí se fondem pracovní doby za dané měsíce. Výsledná hodnota se zaokrouhlí na dva desetinná místa."
Zkusíte mi to prosím vysvětlit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.