Jestli se dobře dívám, tak první v pořadí je přednostní exekuce s datem doručení prvnímu plátci 10.3.2015. V tomto případě bych kontaktovala exekutora dané exekuce s dotazem, kdo a v jaké výši bude uplatňovat nezabavitelnou částku. A podle toho pak postupovala při provádění exekuční srážky.
Určitě mu zbude, nesrazíte všechno. Od čisté odečtete nezabavitelnou částku a z toho, co zbude, vypočítáte 2 třetiny - to bude srážka. Jaká bude srážka, to záleží na tom, jak vysokou nezabavitelnou částku budete moci uplatnit. Může se stát, že třeba nevyjde srážka žádná.
Je ženatý? Má nějaké vyživované vlastní děti?
Je sám,bez dětí,bez manželky. Zabavitelnou částku má odečtenou u ID v čssz. Nebudu již nic odečítat.
U nás má DPČ a ČM 6674,- tak se ptám,kolik poslat na první přednostní exekuci.Takže mu srazím 4450,- a co s tím zbytkem,to poslat na tu nepřednostní?Nemělo by mu zůstat nic.
Děkuji.
Jeho nezabavitelná částka tedy činí v letošním roce 6429 Kč (každý rok se to mění). ČSSZ tedy uplatňuje při výpočtu srážky z ID celých 6429 Kč? Pokud ano, Vy nebudete uplatňovat nic.
Pak čistou podělíte třemi (nejbližší nižší číslo bezezbytku dělitelné třemi), tedy 6672 : 3 = 2224. To je 1 třetina. Na přednostní pohledávku půjdou třetiny dvě, tj. 2 x 2224 = 4448 Kč.
Třetí třetina se nikdy nesráží, ta vždy zůstává zaměstnanci. Jemu tedy vyplatíte 6674 (čistá odměna) - 4448 (srážka) = 2226 Kč (toto mu vyplatíte).
Nepřednostní exekuce čekají v pořadí, až bude dosrážena ta přednostní. Poté budete ve prospěch nepřednostní exekuce srážet jen jednu třetinu. A až bude dosrážená ta nepřednostní exekuce, budete srážet pro tu další nepřednostní exekuci, která je další v pořadí - opět 1 třetinu.
Moc,moc děkuji.Toto jsem chtěla vědět a tak krásně jste mi to polopatě vysvětlila. A mám dát vědět na ty 2 nepřednostní exekutorům ,že budou čekat? Bože já jsem tak ráda,že už vím jak to je. Je to víc jak nějaká výhra v loterii. Konečně se vyspím.
Jak já závidím těm,co tomu rozumí. Toto je moje první řešení exekuce a vy jste mě zachránila.
Děkuji ještě mockrát.
Jsem ráda, že jsem pomohla. Ale výpočty exekucí a určování pořadí je složitější, ta rada platí jen pro Váš konkrétní případ. Můžete těm dvěma, co jsou další v pořadí, dát info, kolikátí jsou v pořadí a že nebude zatím sráženo. Ale nemusíte, můžete počkat až na jejich dotaz - výzvu k součinnosti.
Jen jestli ČSSZ opravdu uplatňuje jeho celou nezabavitelnou částku, protože jestli ne a uplatňuje méně, pak byste zbytek nezabavitelné částky uplatňovala Vy a srážku by měl nižší.
Já jsem dostala u té jedné nepřednostní informaci v usnesení,že nemám už nic srážet,že nezab,částku uplatňuje ČSSZ z důchodu.Myslím si,že právě na tuto moji přednostní sráží oni také. Mám ústřižek od vyplaceného důchodu. Má napsané Bruto 8055,- a částka k výplatě 6971,-. Srážka je 1084,- Když jsem si to dala do kalkulačky výpočtu,tak je to 2x542,-.
Na té přednostní co ji tady řešíme je že je plátcem mzdy ČSSZ a my jsme druzí.
Ještě jednou moc děkuji.
Dobrý den.
Musím napsat jak mě na dotaz k exekuci našeho zaměstnance odpálkovala paní ředitelka ČSSZ,která má na starosti exekuce na důchod.
K vůli GDPR nemůže sdělit nic k exekuci a mám se zeptat toho pána a exekutora. To je dobré. Ještě čekán na exekutora co mi napíše. Dobře to funguje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.