Re: kontrola OSSZ
Zadejte si na internetu DOČ a dozvíte se více
Dohoda o pracovní činnosti se sjednává na práce, které mají opakující se povahu, např. může jít o úklid, zabezpečení apod. Dohodu o pracovní činnosti může zaměstnavatel s fyzickou osobou uzavřít, i když předpokládaný rozsah práce nepřesahuje 100 hodin. Na základě dohody o pracovní činnosti nelze vykonávat práci v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby; do tohoto rozsahu se nezapočítává doba případné pracovní pohotovosti, za kterou zaměstnanci nepřísluší odměna, a pracovní pohotovost doma. Dodržování sjednaného a nejvýše přípustného rozsahu pracovní doby se posuzuje za celou dobu, na kterou byla dohoda uzavřena, nejdéle však za období 12 měsíců
Re: kontrola OSSZ
toto já vím.Čtenář nepochopil jedná se mi o sjednanou DPČ na dobu např.jako záskok za nemoc napíšu od- do ,ale termín neznám jak dloho bude např.marodit,nebo kdy bude skončená akce česání ? Což také nevím Tak napíši cca do 5.8. a ono se skončilo 31.7.Odhlásila jsem lidi a napsala ELDZ a všechno musím opravovat a napsat,že smlouva trvala do 5.8.No co se dá dělat opravím vše ,když si to OSSZ přeje,ale nemyslím si že je to správné.Mělo by to být den,kterým pracovník skutečně skončil.Prosím vyjádřete svůj názor.Marta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.