To chápu, já jen zjišťuji, jestli nenastala nějaká změna. Takže stále platí, že nemocný zaměstnanec musí přijít ke konci měsíce k lékaři a ten vystaví Průkaz o trvání k poslednímu dni měsíce. Což ti mí neudělali, takže mají smůlu. Na e-portálu žádné průkazy k 31.1.2020 nevidím. To by je tam přece lékaři nahráli...Hezký den.
Proč by nemocný zaměstnanec musel chodit ke konci měsíce k lékaři, aby mu vystavil "lístek" k poslednímu dni? Kde je psáno, že ten zaměstnanec tam musí jít a lékaře upomínat? Když začne marodit např. 20.1. a lékař mu naplánoval další návštěvu třeba 10..2., tak tam přece jít nemusí. Lékař ví, že dotyčný je stále nemocný a sám má zaslat na sociálku elektronicky hlášení o trvání nemoci k 31.1. a pak k 2.2. (= ke 14. dni). No a 10.2. buď rozhodne, že stále marodí a naplánuje mu další návštěvu, nebo ho uschopní a pošle hlášení o konci neschopnosti na sociálku.
Takhle to má fungovat.
To já vím, že to nefunguje, mám takových, o kterých píšete, více. A dokonce mám i případ, kdy doktor vystavil nemoc na starém tiskopise (a to jak začátek, tak i konec - a ani přes výzvu sociálky to nenapravil, takže ten zaměstnanec v systému není vůbec - a přitom nemocný skutečně byl. Proto píšu, že by to takto fungovat MĚLO. Zatím nefunguje. Bohužel nebude jim zatím zaplacena náhrada mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.