Vlákno názorů k dotazu Nemoc delší než 2 týdny - daňové přiznání od Jiří Pulec - Lenka Fu: já bohužel na Potvrzení o zdanit. příjmech...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2020 14:36

Jiří Pulec (neregistrovaný)

Lenka Fu:

já bohužel na Potvrzení o zdanit. příjmech mám na řádku č. 3 vyplněno "1-8,12".

• 6. 2. 2020 15:00

. (neregistrovaný)

Vždyť také pouze v těchto měsících jste měl zúčtovaný příjem ze závislé činnosti, který je uvedený v řádcích 1. a 2. Potvrzení. Není to chyba.
    Některé programy do řádku 3. uvádí všechny měsíce, kdy byl zaměstnanci v uvedeném roce vedený mzdový list bez ohledu na to, zda jim byl či nebyl zúčtovaný zdanitelný příjem. Jiné programy uvádí pouze měsíce, kdy byl zúčtován zdanitelný příjem, který je uvedený v řádcích 1. a 2. Potvrzení. Na druhé straně formuláře nejsou žádné Pokyny k řádku 3. které by říkaly, co tam přesně má být uvedeno.

Důležité pro Vás je, za jaké období je Potvrzení vystaveno - co je uvedeno v nadpisu Potvrzení.

OT. Představte si, že by měl správce daně nahánět každou maminu, co má takhle vynechané měsíce v Potvrzení, protože čerpá po část roku mateřskou nebo rodičovskou dovolenou nebo každého nemocného, co je nemocný víc jak kalendářní měsíc, či studenty pracující na celoroční dohody jen některé měsíce v roce, ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).