Děkuji za reakci. Na potvrzení je uveden jen jeden z nich a já to řeším z pohledu jeho. Dělají to tak už pár let a vždycky k tomu dávali ještě jakési jejich prohlášení o rozdělení úroků. Já se spíš zamýšlím, jestli ten papír není nadbytečný. Ale zřejmě má spíš význam pro paní, která na potvrzení o úrokách uvedena není.
Nerozumím, jak to myslíte s tou textovou přílohou - jsem zvyklá pracovat s ní v EPO, ale tohle bude podání papírové.
Pokud dva dlužníci podávají DAP a do přílohy k DAP uvedou, že uplatňují 50% úroků z úvěru a že dalších 50% uplatňuje poplatník xy r.č., který podává také Přiznání k dani z příjmů FO za rok xx, tak nevím, zda by správce daně vyžadoval doložení prohlášení.
Ve smyslu zda by, pokud by poplatník chtěl požadavek správce daně poslat písemně se
zdůvodněním (a s podpisem nadřízeného), opravdu tento požadavek poslal. Nelze dopředu předvídat, co správce daně i přes údaje uvedené v DAP bude požadovat. Ale zde předpokládat, pokud bude poplatník trvat na písemné formě, tak nebudou tak striktní.
U Vás je otázkou - chce se Váš klient dohadovat se správcem daně? Nebo raději dopředu přiloží ke svému DAP kopii, byť i postarší dohody se spoludlužníkem?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.