Vlákno názorů k dotazu Potvrzení o zdanit.příjmech ...o dani vybírané srážkou od horax - Je to v pořádku. Údaje v potvrzení jsou...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2020 11:21

. (neregistrovaný)

Mám jiný názor.

Viz. ZDP § 5 (4) Příjmy ze závislé činnosti vyplacené poplatníkovi nebo obdržené poplatníkem nejdéle do 31 dnů po skončení zdaňovacího období, za které byly dosaženy, se považují za příjmy vyplacené nebo obdržené v tomto zdaňovacím období. Příjmy vyplacené nebo obdržené po 31. dni po skončení zdaňovacího období jsou příjmem zdaňovacího období, ve kterém byly vyplaceny nebo obdrženy a zálohy sražené z těchto příjmů plátcem daně se započítají u poplatníka na daňovou povinnost až v tom zdaňovacím období, ve kterém budou vyplaceny nebo obdrženy. Obdobně se postupuje při stanovení základu daně a při evidenci příjmů ze závislé činnosti.

Podívejte na formulář Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") a o sražené dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z těchto příjmů.

Na řádek 2.

2. Z ř. 1 příjmy vyplacené nebo obdržené do 31. ledna 2021
    (§ 5 odst. 4 zákona)

• 27. 2. 2020 11:50

horax

Máte pravdu, omlouvám se za ukvapenou odpověď. Ale v tom případě je nesprávně zpracované to potvrzení, reklamoval bych to.

• 27. 2. 2020 12:09

. (neregistrovaný)

OT. Také bych "reklamovala". Zatím se moji klienti, kterým jsem pomáhala se setříděním atd. podkladů pro jejich daňová přiznání, setkali u svých zaměstnavatelů jen s reakcí typu "strčte si reklamaci někam". A co pak? Žalovat na FÚ? Do toho zatím nikdo nešel. Raději neuvedli příjmy se srážkovou daní do svého Přiznání k dani z příjmu FO. Ve svém okolí jsem nenašla daňového poradce, který by byl ochotný s tím pomoci jen za "symbolickou částku" / nedivím se jim. Takže i finance jsou také tím důvodem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).